Summer Bike Festival: Το μεγαλύτερο ποδηλατικό γεγονός στην Ελλάδα

Μια καλοκαιρινή γιορτή για το ποδήλατο

Το πρώτο Summer Bike Festival είναι η μεγαλύτερη γιορτή για το ποδήλατο, στον εντυπωσιακό χώρο του Ιπποδρόμου, στο Μαρκόπουλο Αττικής. Πραγματοποιείται δίπλα στη φύση, σε ένα χώρο με φυσικές πίστες οδήγησης γιατί, αυτό που αγαπάμε πάνω απ’ όλα είναι το ποδήλατο!

Ο χώρος του Ιπποδρόμου Αθηνών, στο Μαρκόπουλο Αττικής, όπου υλοποιείται το Summer Bike Festival – αποτελεί – εκτός από έναν χώρο όπου φιλοξενούνται Ιπποδρομίες – ένα εντυπωσιακό περιαστικό πάρκο, με εύκολη πρόσβαση από όλη την Αττική και άνετο, δωρεάν parking.

Το Summer Bike Festival θα υλοποιηθεί για πρώτη φορά στον εσωτερικό χώρο του στίβου του Ιπποδρόμου, σε έναν χώρο όπου δημιουργούνται πίστες εντυπωσιακού μεγέθους για μικρούς και μεγάλους.

 

 

Δύο είναι οι βασικοί άξονες του φεστιβάλ:
• Ποδήλατα, αξεσουάρ και υπηρεσίες: Οι επισκέπτες ανακαλύπτουν τις εναλλακτικές που έχει να τους προσφέρει η αγορά σε όλες τις κατηγορίες ποδηλάτων. Έχουν την ευκαιρία να τα δοκιμάσουν και να κρίνουν ποιο είναι το ιδανικό για τις δικές τους ανάγκες.

Ήδη οι μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή και θα παρουσιάσουν μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα μοντέλα της αγοράς σήμερα.

 

Summer Bike Festival

 

• Δοκιμές ποδηλάτων: Σε δύο εντυπωσιακές πίστες για ενήλικες μήκους περίπου 2.6 χιλιομέτρων ανά διαδρομή και σε μία πίστα για παιδιά, σε φυσικό περιβάλλον, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν δυο μέρες γεμάτες ποδήλατο!

Στο Summer Bike Festival οι επισκέπτες μπορούν να δουν συγκεντρωμένα τα πιο ενδιαφέροντα μοντέλα της ελληνικής αγοράς και τα σημαντικότερα brands από τις κατηγορίες City, Road, MTB και E-Bikes.

 

 

Θα μπορέσουν να ανακαλύψουν το μαγικό κόσμο των ποδηλάτων με ηλεκτρική υποβοήθηση σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα.
Θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν προσφορές και ευκαιρίες που θα προτείνονται ειδικά για τις ημέρες του Summer Bike Festival.
Οι ειδικοί του χώρου θα βρίσκονται εκεί για να λύσουν όλες τους τις απορίες.

Παιχνίδια και Test Rides
Στο Summer Bike Festival 2018, προτείνουμε στους επισκέπτες τη δυνατότητα να δοκιμάσουν ποδήλατα και να νιώσουν τη χαρά του ποδηλάτου.

 

Summer Bike Festival

 

Για το λόγο αυτό, δημιουργούμε 3 πίστες για 3 διαφορετικά είδη ποδηλάτων:

α: ΜΤΒ ποδήλατα με ηλεκτρική υποβοήθηση,
β: Gravel και MTB
γ: αποκλειστικά παιδικά ποδήλατα και εκμάθηση ποδηλάτου για τους μικρούς φίλους

Ειδικά για τα ποδήλατα δρόμου αλλά και τα city, θα υπάρξει ειδικός χώρος, εξωτερικά της αρένας, για ασφαλείς και ελεγχόμενες δοκιμές στην άσφαλτο.

Στην πίστα με το διακριτικό “Παιδί και Ποδήλατο” προσκαλούμε τους μικρούς ποδηλάτες, από 2.5 έως 8 ετών να μάθουν ποδήλατο, να παίξουν με το ποδήλατο αλλά και να επιλέξουν ποδήλατο!

 

Summer Bike Festival

Τα παιδιά έχουν την τιμητική τους στο Summer Bike Festival

 

Παράλληλα, παιχνίδια με ποδήλατο αλλά και διαγωνισμοί, θα τρέχουν παράλληλα και στις δύο ημέρες του φεστιβάλ με πολλά δώρα.

 

Summer Bike Festival

 

Summer Bike Festival Challenge
Ένας απολαυστικός αγώνας ποδηλάτου για παιδιά, στο πλαίσιο του Summer Bike Festival, στις εγκαταστάσεις του Ιπποδρόμου Αθηνών, στο Μαρκόπουλο

Την Κυριακή 17 Ιουνίου, ο ΠΣ Κρόνος Νίκαιας και ο ΠΕΣΑ Αστέρας, σε συνεργασία με το MBike διοργανώνουν το Summer Bike Festival Challenge, έναν διασυλλογικό αγώνα ορεινής ποδηλασίας για μικρούς αθλητές – εγγεγραμμένους στην ΕΟΠ, με δελτίο – έναν αγώνα τύπου σιρκουί, με Mountain Bikes.

Ο αγώνας θα υλοποιηθεί στο εσωτερικό του αγωνιστικού στίβου του Ιπποδρόμου, σε μια χωμάτινη διαδρομή μήκους περίπου 1.2 χιλιομέτρων, την οποία οι μικροί αθλητές θα κληθούν να καλύψουν στον γρηγορότερο δυνατό χρόνο.

Ο αγώνας είναι ενταγμένος στο Εθνικό Αγωνιστικό Πρόγραμμα 2018, στις κατηγορίες Π-Κ-ΠΚ-ΑΠ & Μίνι.

Η διοργάνωση του αγώνα αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία να απολαύσει κάποιος τους μικρούς αθλητές, το μέλλον της αγωνιστικής ποδηλασίας στην Ελλάδα, να αγωνίζονται με πάθος και κέφι για την υψηλότερη θέση στο βάθρο αλλά και για τη χαρά του αγώνα.

Summer Bike Festival: Θα είμαστε όλοι εκεί
Η αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα, δεν έχουμε πολλές ευκαιρίες για μεγάλες ποδηλατικές συναντήσεις.

Για εκδηλώσεις όπου όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το ποδήλατο, όσοι το αγαπούν, μπορούν να το απολαύσουν, να μιλήσουν γι’ αυτό, να ενημερωθούν για τα μοντέλα και τις ευκαιρίες της αγοράς.

Το Summer Bike Festival – χρονικά τοποθετημένο σε μια εποχή όπου το ποδήλατο ακόμη πρωτοστατεί ως επιλογή – αποτελεί την προσπάθεια του MBike να δημιουργήσει άλλη μια μαζική εκδήλωση, για όλους, όπου το ποδήλατο είναι ο πρωταγωνιστής.

Και τελικά, από την επιτυχία αυτών των εκδηλώσεων φαίνεται και ποιο θα είναι το μέλλον της αγοράς ποδηλάτου στην Ελλάδα.

Πρακτικά:
Ημέρες Λειτουργίας: Σάββατο 16 – Κυριακή 17 Ιουνίου

Ώρες Λειτουργίας:
Σάββατο: 12:00 – 21:00
Κυριακή: 10:00 – 21:00

Είσοδος & Parking:  Δωρεάν

Διοργάνωση: MBike Events & Digital, Λ. Γαλατσίου 59, 111 41 Αθήνα, www.bikefestival.gr