Socca, θα ξετρελαίνει τους λάτρεις του ψωμιού

Ψωμί χωρίς αλεύρι που είναι πεντανόστιμο

Το Socca είναι μία πολύ δημοφιλής συνταγή από τη Νίκαια και είναι το πιο γρήγορο και εύκολο street food και όχι μόνο.

 

 

 

 

 

Μάθετε λοιπόν και εσείς να φτιάχνετε Socca και πιστέψτε μας, απλά θα ξετρελαθείτε από τη νοστιμιά και την ευκολία της συνταγής.

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 1 φλ. αλεύρι από ρεβίθια (χτυπήστε ρεβίθια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν αλεύρι, τόσο απλά)
  • 1 φλ. νερό
  • 1 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το τηγάνι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι

Κατασκευή
Ανακατεύετε το αλεύρι με το νερό, το ελαιόλαδο και το αλάτι σε ένα μπολ. Αφήνετε τη ζύμη σας να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.
Προοθερμαίνετε το φούρνο σας.
Πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθούν τα 30 λεπτά που έχετε αφήσει τη ζύμη σας, βάλτε λίγο το τηγάνι σας στο φούρνο που προθερμαίνεται.
Αφαιρέστε το τηγάνι από το φούρνο μόλις περάσουν τα 5 λεπτά και ρίξτε 1 κ.γ. ελαιόλαδο.
Βάλτε τη ζύμη σας στο τηγάνι και καλύψτε όλη την επιφάνειά του, έπειτα βάλτε το στο φούρνο σας και ψήστε για 5-8 λεπτά. Πρέπει να είναι μαλακό εσωτερικά και τραγανό απ’ έξω.
Βγάλτε το από το τηγάνι και κόψτε το σε τριγωνικά κομμάτια.
Μπορείτε να βάλετε από πάνω ότι σας αρέσει περισσότερο ή να το φάτε σκέτο.
Εμείς θα σας προτείνουμε να βάλετε τυράκι και ελιές και έτσι θα έχετε ένα γρήγορο και πεντανόστιμο snack.

Tips
Τρώγεται καλύτερα ζεστό αλλά αν εσείς θέλετε μπορείτε να το φυλάξετε στο ψυγείο και παραμείνει, χωρίς να πάθει τίποτα, για περίπου μία εβδομάδα.

Καλή σας όρεξη!