Ride2Heaven

1Ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα και ολοένα αυξανόμενη σε αποδοχή, η τάση του Spinning προσφέρει τα πλεονεκτήματα της διαλειμματικής προπόνησης σε περιβάλλον γυμναστηρίου με τη συνοδεία έντονης μουσικής και καθοδήγηση- παρακίνηση από instructor!

Τι γίνεται όμως όταν αυτή η μορφή προπόνησης πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα. Μιλήσαμε με την Αμάντα και την Βιργινία, instructors real ryder, οι οποίες μας λύνουν όλες τις απορίες σχετικά με το real ryder!

Είστε spinning instructors – ανάμεσα σε άλλα – σε μερικά από τα καλύτερα γυμναστήρια της Αθήνας. Πώς προέκυψε αυτή η εξειδίκευση;
Με υπομονή και επιμονή. Ξεκινήσαμε και οι δύο με μία ή δύο ώρες σε κάποια γυμναστήρια και με προσπάθεια και επαγγελματισμό καταφέραμε να τις αυξήσουμε και να παραμείνουμε σε μερικά από τα καλύτερα γυμναστήρια της Αθήνας. Υπήρχαν και περιπτώσεις όπου δουλέψαμε σε γυμναστήρια τα οποία δεν είχαν πιο πριν αντίστοιχο πρόγραμμα και βρεθήκαμε να ξεκινάμε κάτι από το μηδέν για τον κόσμο του γυμναστηρίου.

Πότε δοκιμάσατε για πρώτη φορά τα Real Ryder και ποιες ήταν οι πρώτες σας σκέψεις;
Δοκιμάσαμε πρώτη φορά το Real Ryder όταν ήρθε στην Ελλάδα. Ήμασταν ήδη και οι δύο indoor cycling instructors και δουλεύαμε στους χώρους των γυμναστηρίων και είπαμε να δοκιμάσουμε κάτι τελείως διαφορετικό στο αντικείμενό μας. Κάναμε το πρώτο μας μάθημα πριν από δύο χρόνια στην Αθήνα και μόλις συνειδητοποιήσαμε τις δυνατότητές του βάλαμε στοίχημα να το πάμε μακριά.

Ποια είναι η αίσθηση που σου δίνει ένα τέτοιο στατικό ποδήλατο;
Ένα τέτοιο στατικό ποδήλατο σου δίνει την αίσθηση ότι ποδηλατείς έξω στο δρόμο. Αν μάλιστα ο instructor κατά τη διάρκεια της προπόνησης περιγράφει και τη διαδρομή νομίζεις πραγματικά ότι είσαι κάπου έξω. Είσαι σίγουρος ότι μπροστά σου θα έχει κάποια στροφή ή ίσως μία ανάβαση στο βουνό.

Ποια πιστεύετε πως είναι τα πλεονεκτήματά του για τον απλό χρήστη – που δεν κάνει ποδήλατο;
Για τον απλό ασκούμενο – που δεν κάνει ποδήλατο τα πλεονεκτήματα είναι αρκετά. Βασικό πλεονέκτημα είναι η προπόνηση. Του δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει μία προπόνηση που περιλαμβάνει την καρδιοαναπνευστική άσκηση ταυτόχρονα με τη μυϊκή ενδυνάμωση. Η ένταση του μαθήματος είναι αρκετά δυνατή κάνοντας τον απλό χρήστη φεύγοντας από ένα μάθημα με Real Ryder να «έχει περάσει καλά». Τέλος, βοηθάει πολύ στην αύξηση ή ακόμα και στην βελτίωση της αντοχής του ασκούμενου αλλά και στην καύση λίπους, εάν αυτός είναι ο προπονητικός στόχος του ασκούμενου.

Και ποια είναι τα πλεονεκτήματα για έναν ποδηλάτη;
Εξίσου αρκετά είναι και τα πλεονεκτήματα ενός ποδηλάτη. Πολλές φορές οι καιρικές συνθήκες καθώς και η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει ένας ποδηλάτης για να προπονηθεί έξω δεν είναι ευνοϊκές ή και χρονοβόρες. Κάνοντας λοιπόν ένα μάθημα Real Ryder και χρησιμοποιώντας σωστά τις προπονητικές του γνώσεις καταφέρνει να πετύχει τον στόχο που θέλει κάθε φορά και να λειτουργήσει ενισχυτικά ή συμπληρωματικά για την προπόνησή του έξω.

Πόσην ώρα διαρκεί μια τυπική προπόνηση;
Μια τυπική προπόνηση περιλαμβάνει τρία μέρη και διαρκεί περίπου 50 λεπτά. Τα πέντε πρώτα λεπτά γίνεται μία σωστή προθέρμανση. Τα επόμενα σαράντα λεπτά είναι η βασική προπόνηση και τα τελευταία πέντε λεπτά διαρκεί η αποθεραπεία, η οποία περιλαμβάνει διατάσεις στις μυϊκές ομάδες που χρησιμοποιήθηκαν.

Τα μαθήματα έχουν κάποιο προσανατολισμό – δύναμη, αντοχή, στροφάρισμα – ή περιλαμβάνουν λίγο απ’ όλα;
Τα μαθήματα έχουν πάντα κάποιο συγκεκριμένο προπονητικό σκοπό (ενδυνάμωση, αντοχή, διαλειμματική προπόνηση κτλ), ο οποίος φυσικά προσαρμόζεται στους ασκούμενους που απευθυνόμαστε κάθε φορά. Εάν οι ασκούμενοι μας δημιουργούν ένα τμήμα ποδηλατών, τότε το μάθημά μας θα είναι αυστηρά προπονητικό ανάλογα με τον στόχο τους (δύναμη – αντοχή – στροφάρισμα). Υπάρχουν και οι περιπτώσεις όμως του μέσου ασκούμενου που συνήθως συναντάμε στο χώρο του γυμναστηρίου, οπότε το μάθημα μπορεί να είναι συνδυαστικό και να περιλαμβάνει ποικιλία τεχνικών, τόσο ταχύτητα όσο και δύναμη ή αντοχή.

Ποια είναι η αίσθηση όταν κάποιος ανεβαίνει για πρώτη φορά σε ένα τέτοιο ποδήλατο;
Όταν κάποιος ανεβαίνει πρώτη φορά σε ένα τέτοιο ποδήλατο νιώθει κάπως περίεργα. Επεξεργάζεται το ποδήλατο, ανακαλύπτει τις δυνατότητές του και προσαρμόζεται αμέσως στην κίνησή του. Η αίσθηση είναι κάτι το τελείως διαφορετικό και θυμίζει ένα κανονικό ποδήλατο.

Πόσα μαθήματα χρειάζεται να το συνηθίσει;
Χρειάζονται σίγουρα τέσσερα με πέντε μαθήματα για τον μέσο ασκούμενο μέχρι να συνηθίσει το ποδήλατο και περίπου ένας μήνας για να αποκτήσει την κατάλληλη αντοχή. Αυτό βέβαια εξαρτάται άμεσα και από την εμπειρία του καθένα πάνω στην ποδηλασία είτε ανοιχτού είτε κλειστού χώρου αλλά και τη γενικότερη φυσική του κατάσταση.

Και πότε αρχίζει να το… πλαγιάζει;
Το ποδήλατο αρχίζει και πλαγιάζει από το πρώτο μάθημα. Σίγουρα όχι με το σωστό τρόπο για αρχή αλλά η προσπάθεια και η σωστή καθοδήγηση καταφέρνουν τη σωστή τεχνική. Θα χρειαστούν περίπου πέντε με δέκα μαθήματα για να μάθει ο ασκούμενος να πλαγιάζει το ποδήλατο σωστά, χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες μυϊκές ομάδες.

Ποιες είναι οι μυϊκές ομάδες που γυμνάζει;
Ένα μάθημα Real Ryder γυμνάζει όλες τις μυϊκές ομάδες άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο. Φυσικά πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν όλες οι μυϊκές ομάδες των ποδιών. Παρόμοιας σημασίας είναι όλες οι μυϊκές ομάδες του κορμού που μας βοηθούν να κρατήσουμε το ποδήλατο σταθερό καθώς και να στρίψουν. Λιγότερο αλλά αρκετά γυμνάζονται και οι μυϊκές ομάδες των χεριών.

Μιλήστε μας για το concept του Ride to Heaven. Ποια είναι η ιδέα;
Το concept του Ride 2 Heaven ήταν κάτι που προέκυψε αυθόρμητα μετά από ένα event που κάναμε με ποδήλατα real ryder και στο οποίο έτυχε να κάνουμε διπλό μάθημα με την Αδαμαντία. Και λέω έτυχε γιατί αρρώστησε η κοπέλα που ήταν κανονικά να κάνει μαζί μου το μάθημα. Δέσαμε σαν «διπλό» αμέσως χωρίς καμία προσπάθεια και αφού το ακούσαμε από όλους είπαμε να το συνεχίσουμε. Το όνομα έχει ενδιαφέρουσα ιστορία καθώς προέκυψε από πολλές ιδέες. Το αρχικό όνομα της ομάδας θα ήταν ticket 2 ride, όμως ο συνεργάτης μας Δημήτριος Γρηγορέλης μας είπε ότι σαν κοπέλες που είμαστε πρέπει να ξεχωρίσουμε να βάλουμε κανένα συννεφάκι κτλ. Η γραφίστρια μας, Γεωργία Κωστάρα, που εμπνεύστηκε και το logo μας, μας πρότεινε και το τελικό όνομα. Θέλαμε κάτι που να δίνει το αίσθημα της ευχαρίστησης, της χαράς και της διασκέδασης που προσφέρει κάθε ride μας στο τέλος του παρόλη την κούραση και τον ιδρώτα! Εντελώς τυχαία βέβαια το heAVen περιέχει μέσα και τα αρχικά μας Adamantia-Virginia, οπότε κατοχυρώθηκε!

Πού μπορεί κάποιος να δοκιμάσει ένα Real Ryder;
Στην Αθήνα μπορεί να δοκιμάσει κάποιος το Real Ryder στον Άγιο Στέφανο στο Real Ryder Studio καθώς και στο Ρέντη στο Fitness Star.

Πηγή: MBike