Μαρία Μαυρουδή

Mavroudi1Είναι νέα, αγαπά το ποδήλατο και τη μόδα. Και σχεδιάζει τσάντες κατάλληλες για αστική ποδηλασία.
«Αγάπησα την ποδηλασία στον αστικό ιστό όταν βρέθηκα στην Βαρκελώνη για 1 μεταπτυχιάκο πάνω στην αρχιτεκτονική που έχω σπουδάσει», μας λέει η Μαρία Μαυρουδή την οποία συναντήσαμε στο Meet Market και αμέσως μας έκαναν εντύπωση οι τσάντες της, έξυπνα τοποθετημένες πάνω σε ένα ποδήλατο πόλης.

«Οι τσάντες τις οποίες σχεδιάζω είναι πολυμορφικές, αφού φοριούνται με διάφορες τρόπους, ενώ  είναι φιλικές στον τρόπο ζωής και την κουλτούρα του αστικού  ποδηλάτη. Μάλιστα κάποια σχέδια προσαρμόζονται και στο ποδήλατο ή στο τιμόνι ή στην σχάρα αν διαθέτει το ποδήλατο με κάποιο ειδικό εξάρτημα.»

Mavroudi3Η αλήθεια είναι πως οι τσάντες στην πρώτη ματιά δεν δείχνουν τον… ποδηλατικό προσανατολισμό τους – και αυτό το λέμε ως πλεονέκτημα – αλλά θα ταίριαζαν άνετα με τις στυλιστικές επιλογές μιας σύγχρονης γυναίκας. Εξάλλου δεν είναι «ποδηλατικές» που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για άλλες χρήσης αλλά σύγχρονες, όμορφες και λειτουργικές τσάντες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ΚΑΙ με το ποδήλατο.
«Το στυλ τους θα μπορούσαμε να πούμε ότι ανήκει στην κατηγορία cycle-chic και η τελευταία μου κολεξιόν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο meet market.

Mavroudi2 Το θέμα της κολεξιόν προέκυψε από φωτογραφίες που αποτυπώνουν την δική μου οπτική γωνία στην παλιά διαδρομή του τρένου επί της παραλίας της πόλης του Αιγίου, της πόλης στην οποία μεγάλωσα.
Οι στάσεις στην διαδρομή
αυτή είναι 4 και παρουσιάζουν 2 κτίρια – παλιές σταφιδαποθήκες, 1 ερειπωμένο βαγόνι τρένου και τέλος την προοπτική της σιδηροδρομικής γραμμής (chemin de fer) απ’ όπου ερχόταν και έφευγε το τρένο από και προς Αθήνα.
Η κάθε μία φωτογραφία τυπωμένη πλέον σε δερματίνη υψηλής ποιότητας και αντοχής μεταφράστηκε σε 1 σχέδιο τσάντας της κολεξιόν.»
Tις τσάντες και τα αξεσουάρ μπορεί κάποιος να βρει στο http://redo.gr/. ενώ στη σελίδα στο Facebook, μπορεί κάποιος να ενημερώνεται για τα τελευταία νέα και τις δημιουργίες της.