Kona Coco: Χάρμα οφθαλμών

Όταν το στιλ συναντά τη λειτουργικότητα

Κλείσε τα μάτια και φανταστείτε πως κάνετε ποδήλατο σε έναν ποδηλατόδρομο στην Κοπεγχάγη. Ονειρευτείτε τα υπέροχα, κλασικά στιλάτα ποδήλατα και μετά ανοίξτε τα μάτια σας και δείτε το Coco!

Παρόλο που οι καταβολές της εταιρείας βρίσκονται στο Freeride καθώς η Kona, πίσω στα 1998 ήταν από τους πρωτοπόρους του ΜΤΒ, αφουγκραζόμενη τις τάσεις της αγοράς και ούσα – όπως έχουμε ξαναπεί – μια εταιρεία της οποίας οι σχεδιαστές πρωτίστως κάνουν ποδήλατο, η Kona έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια μερικά εξαιρετικά ποδήλατα πόλης.

Μοντέλα όπως η σειρά Dew, τα ηλεκτρικής υποβοήθησης Ute είναι μερικά από τα πιο αγαπημένα – τόσο δικά μας όσο και όσων είχαν την τύχη να τα αποκτήσουν.

Και τώρα, το 2019, η Kona προτείνει ένα “επαναστατικό” για τα δεδομένα της, ποδήλατο πόλης, το Coco.

Coco – συνώνυμο με τη μόδα

Το Coco είναι ένα σύγχρονο, μοντέρνο ποδήλατο πόλης. Είναι στυλάτο, άνετο και λειτουργικό. Είναι σχεδιασμένο να σε κάνει να χαμογελάς από τη στιγμή που θα το αντικρύσεις μέχρι να ολοκληρώσεις τη διαδρομή σου. Τότε μόνο μπορεί να… συνοφρυωθείς, τουλάχιστον μέχρι να ξανα ανέβεις επάνω για την επόμενη!

Είναι ένα ποδήλατο πόλης, που ακολουθεί δημιουργικά τη λογική των κλασικών ποδηλάτων πόλης της Κοπεγχάγης και του Άμστερνταμ. Ένα ποδήλατο που είναι τόσο κλασικό καθώς χάρη στο “step through” πλαίσιό του, θα επιτρέψει στις κυρίες να ανέβουν άνετα με τη φούστα ή το φόρεμά τους και στους κυρίους να μην κινδυνέψουν να σκίσουν το υφασμάτινο παντελόνι τους.

Αλλά και ταυτόχρονα τόσο μοντέρνο που να διαθέτει δισκόφρενα και μονό δίσκο εμπρός με 9 ταχύτητες. Και φυσικά, λάστιχα διάστασης 650x47c, που το καθιστούν άνετο και απολαυστικό στη χρήση.

Η πόλη θέλει Coco

Το Coco είναι το ποδήλατο που χρειάζεται όποιος κινείται στην πόλη και δεν το ξέρει ακόμα! Για τους λόγους που ήδη αναφέραμε, σε συνδυασμό με τις καθαρά “ποδηλατικές” του καταβολές, το Coco είναι ένα ποδήλατο πόλης, για ποδηλάτες! Ένα ποδήλατο commuting για χομπίστες ή αθλούμενους. Για όλους εκείνους που θέλουν το ποδήλατο να είναι… ποδήλατο κι όχι ένα πλαίσιο με δύο τροχούς και μερικά τυχαία επιλεγμένα περιφερειακά.

Ντυμένο στην πένα!

Το Coco διαθέτει ένα πλαίσιο αλουμινίου Kona 6061 – το αγαπημένο κράμα της εταιρείας. Οι τροχοί του είναι Alex 27,5” με εξαιρετικά ελαστικά της WTB σε διάσταση 650x47c.

Ο δισκοβραχίονας είναι της FSA – ειδικά σχεδιασμένος για ποδήλατα πόλης – και η μετάδοση γίνεται από μια σειρά Acera 9 σχέσεων της Shimano.

Τα φρένα του είναι δισκόφρενα της Tektro, υδραυλικά με ρότορες των 160mm. Το κόκπιτ και το παλουκόσελο φέρουν το λογότυπο της Kona το ίδιο και η σέλα η οποία, όπως και του Dew που δοκιμάσαμε πρόσφατα, είναι εξαιρετικά αναπαυτική χωρίς να μοιάζει με… πολυθρόνα.

Επιπλέον, το Coco διαθέτει φτερά με λασπωτήρες και το απολύτως χρήσιμο για την κίνηση στην πόλη κουδουνάκι!

Στο δρόμο

Το Kona Coco είναι ένα ποδήλατο για να βλέπεις και να σε βλέπουν.

Η όρθια θέση οδήγησης σε συνδυασμό με τα άνετα ελαστικά, τις άρτια επιλεγμένες σχέσεις του και τα εξαιρετικά δισκόφρενα, σου επιτρέπουν να χαλαρώνεις και να απολαμβάνεις την πόλη όπως δεν την είχες δει ποτέ ως τώρα.

Είναι το ποδήλατο εκείνο που σε κάνει να επιλέγεις ποδηλατοδρόμους, δευτερεύοντες δρόμους, πάρκα ή φαρδείς πεζοδρόμους για να κινηθείς καθώς ο σκοπός σου πλέον δεν είναι απλώς να φτάσεις στον προορισμό αλλά να απολαύσεις τη διαδρομή.

Από την άλλη, ο σχεδιασμός του, το βαθύ κόκκινο χρώμα του πλαισίου και το εντυπωσιακό του στυλ, δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο.

Θα το τοποθετούσαμε με άνεση, ανάμεσα στα κορυφαία οχήματα αστικής μετακίνησης του 2019 – ανεξαρτήτως είδους!

Ξεχάστε τους “ξερόλες” που θα σας προτείνουν ένα trekking για να κινείστε στην πόλη. Ξεχάστε τις συμβουλές περί ποδηλατικού ντυσίματος και ειδικών αξεσουάρ. Με το Kona Coco θα φορέσετε τα πιο όμορφα ρούχα σας και θα απολαύσετε τη διαδρομή.

Δείτε το από κοντά και θα μας θυμηθείτε…

Αντιπρόσωπος: Tsirikos Bikes,
Τιμή: 659 ευρώ