Kαλοκαιρινή σαλάτα

Η σαλάτα το καλοκαίρι σε δροσίζει, σε χορταίνει και νιώθεις ελαφρύς, τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. 

Εμείς σας προτείνουμε μία σαλάτα γεμάτη από λαχανικά που δυναμώνουν και αρωματικά βότανα.

 

 

 

 

 

Υλικά για 4 μερίδες:

Για τη σαλάτα:
2 μεγάλα μαρούλια, 1/4 κιλού από άλλα καλοκαιρινά πράσινα λαχανικά και χόρτα, 1 γεμάτη χούφτα από αρωματικά βότανα (βασιλικό, άνηθο, μέντα κτλ.)

Για τη σάλτσα: 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη, 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού 1 κουτ. γλυκού μέλι, 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση:
• Βάλτε όλα τα υλικά της σάλτσας (εκτός από το σκόρδο) σε ένα βαζάκι και ανακατέψτε τα καλά.

• Πλύνετε τις σαλάτες, σκουπίστε, βάλτε τις σε ένα σακουλάκι και τοποθετείστε τις στο ψυγείο για μισή ώρα ώστε να γίνουν τα φύλλα τραγανά.

•Σερβίρετε σε ένα μπολ και περιχύστε με τη σάλτσα όπου θα έχετε προσθέσει την τελευταία στιγμή το σκόρδο, για να πάρει το άρωμα.

Θρεπτικά συστατικά ανά μερίδα (1 ½ – 2 φλ.)
Ενέργεια: 216 Kcal
Πρωτεΐνες: 3,29 g
Υδατάνθρακες: 17,49 g
Λίπη: 16,48 g
Φυτικές ίνες: 6,08 g
B12: 0 mg
B6: 0,17 mg
C: 24,17 mg
A: 450,45 RE
E: 2,28 mgCa: 255,25 mg
Fe: 5,33 mg

Καλή σας όρεξη!