Kέικ

keilΥλικά: 4 αυγά, 1 ½ φλ. τσαγ. καλαμποκέλαιο, 3 φλ. τσαγ. αλεύρι, 3 φλ. τσαγ. καρότο τριμμένο, 3 φλ. τσαγ. ζάχαρη, ¾ ποτηράκι του κρασιού κονιάκ, 1 κ.γλ. baking powder, 1 κ.γλ. σόδα, 1 κ.γλ. κανέλλα

Εκτέλεση:
Χτυπάμε με το μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τα χτυπάμε όλα μαζί για 5 λεπτά. Διαλύουμε στο κονιάκ τη σόδα και το baking powder και το ρίχνουμε στο μίγμα. Ύστερα προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το μίξερ. Στο τέλος ρίχνουμε τα καρότα και ανακατεύουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 60’ περίπου.

Θρεπτικά συστατικά ανά μερίδα (95 γρ.)
Ενέργεια: 355 Kcal
Πρωτεΐνες: 3,3 g
Υδατάνθρακες:45,7 g
Λίπη: 17,5 g
Φυτικές ίνες: 1,06 g
B12: 0,13 mg
B6: 0,05 mg
C: 1 mg
A: 113,34 mg
E: 2,55 mg
Ca: 89,35 mg
Fe: 1,18 mg