H Monique Van Hulst είναι μια ιδιαίτερη Ολλανδέζα

2Από το Λονδίνο μέχρι το Μπουένος Άιρες, ο ποδηλατικός τουρισμός, και συγκεκριμένα οι ξεναγήσεις με ποδήλατα στα σοκάκια των πόλεων, κεντρίζουν το ενδιαφέρον των τουριστών και συμβάλλουν στην ανάπτυξη του ποδηλάτου.

Αυτή την ιδέα είχε στο μυαλό της και η Monique van Hulst, όταν πριν από μερικά χρόνια αποφάσισε να πραγματοποιήσει το όνειρο της και να μετακομίσει μόνιμα στην Ελλάδα.

Η Monique ξεκίνησε την πορεία της στον τουριστικό τομέα εργαζόμενη σαν εκπρόσωπος ενός Ολλανδού ταξιδιωτικού πράκτορα και συνέχισε ξεναγώντας τουρίστες στο κέντρο της Αθήνας. Η επιθυμία της να μοιράζεται με τους ανθρώπους τις εικόνες της Αθήνας που γνωρίζει την οδήγησαν το 2013 στη δημιουργία της εταιρίας ‘’Let’s meet in Athens’’, η οποία παρέχει οργανωμένες βόλτες με ποδήλατα στην πόλη.

6Η ομάδα ‘’Let’s meet in Athens’’ αποτελείται από νέους ανθρώπους με καταγωγή από την Ολλανδία και την Ελλάδα, που ζουν, εργάζονται και γνωρίζουν πολύ καλά την Αθήνα. Το πάθος τους για τα ταξίδια και η όρεξη τους να ξεναγούν στα μικρά και μεγάλα μυστικά της Αθήνας εκφράζονται σε κάθε ποδηλατοβόλτα που αποφασίζεις να πραγματοποιήσεις μαζί τους.

Το SkirtRide δε θα μπορούσε να λείψει από μια τέτοια βόλτα, και παρόλο που η ξενάγηση γίνεται στα Ολλανδικά (στα Αγγλικά γίνεται εάν οι συμμετέχοντες δεν είναι μόνο Ολλανδοί) ικανοποίησε κάθε προσδοκία μας. Άλλωστε μια Κυριακάτικη πρωινή ποδηλατοβόλτα στο κέντρο της Αθήνας, συνοδευόμενη από μια ενδιαφέρουσα ξενάγηση, δεν μπορεί να σε απογοητεύσει.

5Τους συνοδέψαμε στη βασική βόλτα που πραγματοποιούν ‘’Discover Athens by bike’’ (Στο site τους μπορείτε να ανακαλύψετε και τις υπόλοιπες βόλτες που προσφέρουν: Discover Athens by electric bike, Bicycle tour on the island Agkistri, Culinary Athens, Athens at a glance, Private tour). Συναντηθήκαμε στο Σύνταγμα και πορευθήκαμε μαζί μέχρι το ξενοδοχείο από το οποίο παραλάβαμε τα ποδήλατα μας. Τα μαύρα ποδήλατα πόλης Cortina με τη ματ υφή τους και την αναπαυτική θέση οδήγησης αποδείχθηκαν μια εξαιρετική επιλογή για τη βόλτα μας.

3Η βόλτα ξεκίνησε από το Σύνταγμα, συνέχισε στο βοτανικό κήπο, στην Ηρώδου Αττικού, στο Καλλιμάρμαρο, στους στύλους του Ολυμπίου Διός, στο Μουσείο της Ακρόπολης, στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στο λόφο της Ακρόπολης, στου Ψυρρή, στο Μοναστηράκι, στη Βαρβάκειο κ.ά. Η ιδιαιτερότητα της ομάδας αυτής είναι ότι ο κάθε ξεναγός προσαρμόζεται στις ανάγκες και στις επιθυμίες του εκάστοτε γκρουπ, οπότε κάθε βόλτα είναι μοναδική.

4Το γκρουπ των 10 Ολλανδών που ακολουθούσαν με πολύ ενδιαφέρον τη διαδρομή άκουσαν την ιστορία της Αθήνας, έβγαλαν φωτογραφίες στα στενά της Πλάκας, έμαθαν πού να βρούνε τα πιο αξιόπιστα μέρη για φαγητό και ποτό, μα πάνω απ΄όλα απόλαυσαν την ταχύτητα με την οποία ξεναγήθηκαν. Μέσα σε 3 ώρες, χωρίς να κουραστεί κανένας και χωρίς να δημιουργηθεί αίσθηση βιασύνης, είχανε περιηγηθεί στα πιο όμορφα σημεία του κέντρου από μια ξεναγό που γνώριζε την Αθήνα πάρα πολύ καλά. Η βόλτα περιλάμβανε καφέ σε παραδοσιακό καφενείο, ευχάριστη κουβέντα σχετικά με την ιστορία της Αθήνας, ξεκούραστο πετάλι σε αναπαυτικά ποδήλατα και συμβουλές για τα μέρη που πρέπει να επισκεφτούν οι Ολλανδοί τουρίστες τις επόμενες ημέρες που θα βρισκόντουσαν στην Αθήνα.

1Άλλωστε, τι περισσότερο αναζητάς όταν επισκέπτεσαι έναν καινούργιο τόπο, εκτός από εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στα κυριότερα μνημεία της πόλης, ξεκούραστη βόλτα, όμορφες εικόνες και μυστικά από ντόπιους που γνωρίζουν την πόλη;

Το ‘’Let’s meet in Athens’’στα παρέχει όλα αυτά και σε περιμένει σε κάποια από τις βόλτες του!

Περισσότερες πληροφορίες:
http://en.meetinathens.eu/
https://www.facebook.com/MeetInAthens