Gallery Weekend 2015

Gallery-weekendΤο Gallery Weekend, ο καθιερωμένος πλέον θεσμός στα ελληνικά εικαστικά δρώμενα πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ), σε συνεργασία με την οργανωτική ομάδα της Art-Athina.

Το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το κοινό καλείται να συμμετάσχει σε μία μοναδική διαδρομή με σταθμούς τις αίθουσες τέχνης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Το ξεχωριστό πολιτικό διήμερο υποστηρίζεται από ένα πλούσιο πρόγραμμα εκθέσεων το οποίο, στο σύνολό του, δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για μια επαγωγική σύνδεση ανάμεσα στο ευρύ κοινό, την τέχνη και τους ανθρώπους της. Πάγιος στόχος της διοργάνωσης είναι να καταστεί ο θεσμός ως ένας επιδραστικός φορέας ενίσχυσης και προβολής της σύγχρονης ελληνικής εικαστικής εικόνας.

Επίσης μέλημα του «Gallery Weekend» είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις μιας μεγάλης γιορτής που θα προσφέρει στο ευρύ κοινό την ευκαιρία να περιηγηθεί στις δύο πόλεις, ανακαλύπτοντας την πιο ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική πλευρά τους. Διαμορφώνοντας οι επισκέπτες μέσα από τις τρέχουσες εκθέσεις μια συμπυκνωμένη άποψη του εικαστικού τοπίου της χώρας.

Για διευκόλυνση των επισκεπτών αλλά και την προβολή της εκδήλωσης θα διανεμηθεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ένας χάρτης-οδηγός  που θα περιέχει σήμανση των γκαλερί και αναλυτικό πρόγραμμα των εκθέσεων προκειμένου οι περιηγητές να διαμορφώσουν την προσωπική τους διαδρομή.

Οι συμμετέχουσες αίθουσες τέχνης να υποδεχτούν σε κλίμα γιορτής το φιλότεχνο κοινό το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου από τις 11:00 έως τις 18:00 και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου από τις 11:00 έως τις 15:00.

Η πολιτιστική οργάνωση «Gallery Weekend 2015» διεξάγεται σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και με το Δήμο Θεσσαλονίκης.

To MBike είναι και φέτος χορηγός επικοινωνίας του προγράμματος και θα οργανώσει μια έκπληξη για τους φιλότεχνους φίλους του ποδηλάτου.

Μείνετε συντονισμένοι!

Πηγή: MBike