Eπικ, είναι τα Bioracer Epic Bibshorts

Η Bioracer μας έχει συνηθίσει στα υψηλής ποιότητας ποδηλατικά ρούχα και η δοκιμή του Epic Bibshort δεν μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση – ειδικά αν σκεφτεί κάποιος πως αυτό είναι και το bibshort που χρησιμοποιεί η Tean Ineos Grenadiers

 

Ένα από τα πράγματα που μπορούν να φτιάξουν ή να… καταστρέψουν μία ποδηλατική βόλτα ή προπόνηση, είναι φυσικά το bibshort. Είναι η διαφορά ανάμεσα στο χαμογελάω ή… βρίζω σε όλη τη διαδρομή. Ανάμεσα στο ξαναβγαίνω αύριο ή προτιμώ να μείνω μέσα στις επόμενες δύο μέρες για να συνέλθω…

Ευτυχώς, η τεχνολογία έχει προχωρήσει αρκετά, ώστε να είναι κρίμα και άδικο να ταλαιπωρούμαστε με θέματα που είναι λυμένα! Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτεστε την επόμενη φορά που θα επιλέξετε ποδηλατικό κολάν και καλό είναι να γνωρίζετε πως η Bioracer σίγουρα έχει τη λύση.

Μια PRO επιλογή
Δεν είναι τυχαίο πως το συγκεκριμένο bibshort χρησιμοποιούν και οι επαγγελματικές ομάδες που επιλέγουν Bioracer. Είναι επειδή ενσωματώνει όλη την τεχνογνωσία και την υψηλή τεχνολογία της βελγικής εταιρείας και αυτό έχει να κάνει τόσο με την επιλογή του PAD, όσο και με τη ραφή.

Πιάνοντας απλώς το EPIC στα χέρια σου αντιλαμβάνεσαι πως κρατάς ένα προϊόν υψηλής ποιότητας. Το χαρακτηριστικό, πορτοκαλί PAD διαθέτει μια «βελούδινη» αίσθηση στο χέρι, που παραμένει η ίδια και στην πρώτη επαφή με το σώμα.

Είναι αρκετά λεπτό, μια που πρόκειται για μία επιλογή PRO αλλά το πάχος του δεν του στερεί τίποτα σε πιο αποτελεσματικότητα. Θα το χαρακτηρίζαμε μάλλον «ανάλαφρο» αλλά τόσο μα τόσο αποτελεσματικό ακόμα και σε διαδρομές μεγάλης διάρκειας.

Το δοκιμάσαμε σε διαδρομές έως και 4 ώρες περίπου συνεχόμενης ποδηλασίας και η αίσθηση άνεσης και φρεσκάδας παρέμεινε η ίδια από την αρχή ως το τέλος!

Η υδροφοβική του κατασκευή εγγυάται πως αποβάλει την υγρασία και, πρακτικά, ακόμα και στο ελληνικό καλοκαίρι, δεν θα ιδρώνετε ποτε!

Ακόμα και οι τιράντες, είναι κατασκευασμένες από διάτρητο ύφασμα για να διατηρούν αυτή την αίσθηση και στον κορμό, ενώ παράλληλα, κατανέμουν σωστά την πίεση στο σώμα και πρακτικά δεν τις νιώθεις ποτέ.

Από το ίδιο διάτρητο, πλεκτό υλικό είναι κατασκευασμένη και η πλάτη.

Ένα ακόμη εντυπωσιακό χαρακτηριστικό είναι πως όσο και αν κινείστε στη σέλα, όσο και αν προσπαθήσετε, το bibshort παραμένει στη θέση του και δεν χρειάζεται κάθε τόσο να προσπαθείτε να το… επαναφέρετε στην επιθυμητή θέση – κάτι που θα εκτιμήσουν ιδιαιτέρως οι άνδρες αναβάτες.

Είναι καλοραμμένο, χωρίς ραφές και αρκετά ελαστικό όταν το φοράς αλλά προσφέρει την απαιτούμενη πίεση στο πόδι.

Εδώ να σημειώσουμε πως, επειδή ακριβώς πρόκειται για PRO επιλογή, το συγκεκριμένο bibshort έχει στενή εφαρμογή, οπότε, πιθανότατα – αν δεν είστε 1.80 και 60 κιλά – να χρειάζεστε ένα νούμερο μεγαλύτερο από ότι φοράτε συνήθως. Αν πάλι είστε extra fit τότε θα σας κάτσει γάντι!

Ειδική πρόβλεψη για τις κυρίες
Από τις λίγες εταιρείες που προσφέρουν και «γυναικεία» έκδοση του ρούχου, η Bioracer έχει προβλέψει την τοποθέτηση φερμουάρ στο πίσω μέρος, προκειμένου να διευκολύνει τις κυρίες στις στάσεις ανακούφισης. Το φερμουάρ κατεβαίνει εύκολα και το bibshort ανοίγει προκειμένου να μην χρειάζεται κάποια να βγάλει την μπλούζα και να κατεβάσει τις τιράντες.
Κάτι που μειώνει το χρόνο στάσης και, κυρίως, διευκολύνει τη διαδικασία!

 

 

 

 

 

 

 

 

Συμπέρασμα
Το Bioracer Epic bibshort είναι μία από τις καλύτερες επιλογές αν χρειάζεστε ένα υψηλών προδιαγραφών, άνετο, ελαφρύ, δροσερό bibshort να σας συνοδεύει στις προπονήσεις, στους αγώνες αλλά και στις βόλτες ή τις μεγάλες διαδρομές σας ενώ, αν το δοκιμάσετε στο εργόμετρο, θα διαπιστώσετε πως θα αρχίσετε να αυξάνετε εντυπωσιακά το χρόνο που περνάτε στο προπονητήριο, κυρίως λόγω της άνεσης που προσφέρει.

Είναι ευχάριστο στην αίσθηση, απορροφά την υγρασία με εντυπωσιακό τρόπο και στεγνώνει γρήγορα όταν το πλένετε. Το μαύρο χρώμα του το κάνει να ταιριάζει με όλα τα ρούχα σας και σίγουρα είναι ένα προϊόν την αγορά του οποίου δεν θα μετανιώσετε ποτέ!

Θα το βρείτε σε πέντε διαφορετικά μεγέθη – small, medium, large, x-large και xx-large – και επιλέξετε… με προσοχή γιατί έχει στεγνή φόρμα, όπως αρμόζει σε ένα προϊόν αγωνιστικών προδιαγραφών.

Θα επιμείνουμε σε αυτό το τελευταίο γιατί, όποιος έχει συνηθίσει σε οικονομικά, γενικής χρήσης κολάν – ειδικά από no name εταιρίες – αρχικά θα ξαφνιαστεί με τη «σφιχτή» εφαρμογή. Μετά από την πρώτη χρήση όμως θα διαπιστώσει πόσες ώρες χαράς και άνεσης έχει στερηθεί πάνω στο ποδήλατο.

Γενικά, κάντε μια χάρη στην… ευαίσθητη περιοχή σας και χαρίστε της ένα Bioracer Epic γιατί τελικά, είναι αλήθεια πως «οι επιδέξιοι… ποδηλάτες, χρειάζονται… μεταξωτά bibshort».