BIKE PARKING: Πάρκαρε το ποδήλατό σου με ασφάλεια

BIKE PARKING Το ποδήλατο έχει απέναντι στο αυτοκίνητο ένα μεγάλο πλεονέκτημα ως προς τη στάθμευση, το οποίο όμως ακυρώνεται λόγω του σοβαρού κινδύνου κλοπής.

Πηγή: www.citiesforcycling.gr

Αν δέχονταν τα υπόγεια ή τα επιφανειακά parking τη στάθμευση και ποδηλάτων τότε η χρήση τους στο κέντρο θα γινόταν πολύ πιο εύκολη και ασφαλής. Πλέον αυτό γίνεται πραγματικότητα!

Μέσα από το project “Park your Bike”, o οργανισμός “Πόλεις για Ποδήλατο” ανακοινώνει το πρώτο δίκτυο σταθμών parking ποδηλάτου στην Αθήνα!

Πρόκειται για 8 σταθμούς parking της cityzen, οι οποίοι πλέον δέχονται και ποδήλατα, μέσα από μια ιδιαίτερα απλή και προσιτή οικονομική υπηρεσία.

 Με 5 ευρώ το μήνα, ο ενδιαφερόμενος αποκτά την αποκλειστική κάρτα με την οποία μπορεί να αφήσει το ποδήλατό του σε οποιονδήποτε από τους σταθμούς του δικτύου για όσες ώρες θέλει!

Οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι των cityzen δέχονται πλέον ποδήλατα, με μοναδική υποχρέωση των ιδιοκτητών τους να έχουν μαζί τους τη δική τους κλειδαριά! Ο ενδιαφερόμενος κάνει εγγραφή στο σύστημα και αποκτά μια κάρτα την οποία μπορεί να φορτίζει ανά μήνα.

Η κάρτα αυτή του δίνει πρόσβαση σε όλους τους συνεργαζόμενους σταθμούς (προς το παρόν είναι 8 αλλά το σύστημα θα επεκταθεί σε περισσότερους) και μπορεί να ανοίγει αυτόματα και την είσοδο για τους σταθμούς που κλείνουν με ρολά τις νυχτερινές ώρες.

Πρακτικά λοιπόν, με μια κάρτα, μπορεί κάποιος να λύσει για πάντα το πρόβλημα της στάθμευσης του ποδηλάτου. Παίρνοντας για παράδειγμα τον σταθμό του κέντρου – στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη 10 (ανάμεσα σε Σταδίου και Πανεπιστημίου) μπορεί κάποιος να αφήσει το ποδήλατο με ασφάλεια αν θέλει να πάει το πρωί στο γραφείο του ή να πάει το βράδυ στον κινηματογράφο ή για φαγητό – για οτιδήποτε δηλαδή χρειάζεται να αφήσει το ποδήλατο κάπου για αρκετές ώρες χωρίς να το βλέπει.

DSCF7579Αλλά, έχοντας την κάρτα, με δεδομένο πως δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση, μπορεί να αφήνει το ποδήλατο για όσο χρόνο χρειάζεται κάθε φορά.

Το μέτρο που μόλις ξεκινά, στηρίζεται σε μια σειρά από δράσεις που έχουν ως στόχο να κάνουν την Αθήνα περισσότερο φιλική στα ποδήλατα και αποτελεί μια ουσιαστική δράση που έρχεται να λύσει ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα όσων χρησιμοποιούν ποδήλατο στην πόλη.

Λειτουργεί παράλληλα με το project “Με ποδήλατο στις Γειτονιές της Αθήνας”, που διαμορφώθηκε σε συνεργασία με τον ΟΠΑΝΔΑ και ήδη ξεκίνησε πιλοτικά στην 4η και 3η Δημοτική Κοινότητα της Αθήνας.

Ο Δήμος Αθηναίων αποτελεί σταθερό αρωγό των δράσεων, υποστηρίζοντας ενέργειες που έχουν ως στόχο τη διευκόλυνση της χρήσης του ποδηλάτου στην πόλη, παράλληλα με τις δικές του ενέργειες για το ίδιο θέμα.

Συγκεφαλαιώνοντας, ανάμεσα στις δράσεις που έχει αναλάβει ο οργανισμός “Πόλεις για Ποδήλατο” είναι η διευκόλυνση της χρήσης του ποδηλάτου στην πόλη. Η ομάδα εργασίας του οργανισμού λοιπόν θεώρησε πως το συγκεκριμένο project αποτελεί ένα από τα πρωταρχικά προβλήματα κάθε χρήστη ποδηλάτου και αναζήτησε την πιο πρακτική και αποτελεσματική λύση αλλά και μια λύση που θα μπορούσε ταυτόχρονα να δημιουργήσει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας με το ελάχιστο δυνατό κόστος για τους ποδηλάτες.

Από την επιτυχία του project “Park your Bike” θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η επέκτασή του σε περισσότερους σταθμούς parking.

DSCF7592

Η αλυσίδα cityzen ήταν η πρώτη που αγκάλιασε με ενθουσιασμό το project, έλυσε τα διαδικαστικά προβλήματα, επένδυσε σε θέσεις στάθμευσης και δημιούργησε ένα πακέτο – σε εξαιρετικά δελεαστική τιμή – για τους ενδιαφερόμενους.

Αυτό που μένει τώρα είναι να δούμε την αποδοχή του μέτρου από τους χρήστες ποδηλάτου στην Αθήνα, να ακούσουμε πιθανές παρατηρήσεις ή προτάσεις τις οποίες θα μεταφέρουμε αμέσως στη cityzen η οποία επίσης παρακολουθεί τα επόμενα βήματα και να υπάρξει έτσι μια λύση στο δύσκολο ερώτημα του “πού να αφήσω με ασφάλεια το ποδήλατό μου στην πόλη”.

CityzenBicycleWebBanner
Οι σταθμοί:
Κέντρο – Cityzen Εμμ. Μπενάκη
Εμμανουήλ Μπενάκη 10, Αθήνα

Μεσογείων – Cityzen Πύργος Αθηνών
Λ. Μεσογείων 2-4, Αθήνα

Μαρούσι – Cityzen Μαρούσι Αίθριο
Αγ. Κωνσταντίνου 40, Μαρούσι

Μαρούσι – Cityzen Φραγκοκλησιά
Φραγκοκλησιάς 2, Μαρούσι

Ιλίσια – Cityzen Ιλίσια Μεγαλοκοπέλα
Μεγαλοκοπέλα και Δημητρέσσα 12, Ιλίσια

Ρέντης – Cityzen Village Shopping & More
Λ. Θηβών και Παρνασσού 228, Αγ. Ιωάννης Κρέντης

Παγκράτι – Cityzen Παγκράτι
Τυδέως 15-17, Παγκράτι

Hilton – Cityzen Hilton Athens
Κ. Βεντήρη 2-4, Αθήνα