Aστακομακαρονάδα

1Υλικά για 5 μερίδες: ½ κιλό μακαρόνια, 1 κιλό θαλασσινών, 1 μεγάλο κρεμμύδι, 1 ματσάκι μαϊντανό, 2 μεγάλες πράσινες πιπεριές, 1 καρότο, ½ κιλό τομάτες, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 κ.σ. λευκό, ξηρό κρασί, πιπέρι.

Εκτέλεση: 
Βράζετε τα μακαρόνια για 12 λεπτά και τα σουρώνετε, αφήνοντας όμως 2-3 κ.σ. νερό. Ψιλοκόβετε τις πιπεριές, το μαϊντανό και τα θαλασσινά και κρατάτε 5 ολόκληρα για γαρνίρισμα. Πολτοποιείτε το σκόρδο και την ντομάτα, τρίβετε το κρεμμύδι, το καρότο και βράζετε όλα μαζί τα λαχανικά με 1 φλ. νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Όταν σωθεί το νερό, προσθέτετε 2 φλ. βραστό νερό, τα θαλασσινά και το ελαιόλαδο και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει, μέχρι να αρχίσει να δένει, οπότε προσθέτετε το κρασί και το πιπέρι. Κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε όλη σάλτσα στα μακαρόνια. Σερβίρετε γαρνίροντας με τα ολόκληρα θαλασσινά και φυλλαράκια μαϊντανό.

Θρεπτικά συστατικά ανά μερίδα (1 ½ φλ.)
Ενέργεια: 421 Kcal
Πρωτεΐνες: 23,15 g
Υδατάνθρακες: 68,9 g
Λίπη: 5,3 g
Φυτικές ίνες: 7,44 g
B12: 0,82 mg
B6: 0,32 mg
C: 40 mg
A: 369,37 mg
E: 1,47 mg
Ca: 52,65 mg
Fe: 5,53 mg