7o Athens Bike Festival

ABF 2016Η πόλη γεμίζει ποδήλατα

Από τον Σπύρο Παπαγεωργίου, εκδότη του περιοδικού MBike

Το Athens Bike Festival είναι πλέον θεσμός για την πόλη.
Το Athens Bike Festival ξεκίνησε πριν από 7 χρόνια και πλέον αποτελεί την ετήσια, καθιερωμένη συνάντηση όλων των φίλων του ποδηλάτου.

Εκπρόσωποι της ποδηλατικής αγοράς, χομπίστες, περίεργοι, αθλητές, φίλοι, έμποροι, ξένοι επισκέπτες – όλοι έχουν κάτι να δουν και να απολαύσουν τις τρεις μέρες του Athens Bike Festival.

Πρόκειται για το φεστιβάλ ποδηλάτου που διοργανώνει εδώ και 7 πλέον χρόνια στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων το MBike και έχει ως στόχο να αναπτύξει και να προωθήσει τη χρήση του ποδηλάτου στη χώρα μας.

Και πώς στοχεύει να το πετύχει αυτό; Μα, με τον πιο απλό τρόπο: Συγκεντρώνοντας για 3 μέρες την πλειοψηφία των εκπροσώπων της ποδηλατικής αγοράς, παρουσιάζοντας τα νέα μοντέλα για τη χρονιά που έρχεται αλλά και αξεσουάρ και υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με το ποδήλατο και επιτρέποντας στο κοινό, στους φίλους του ποδηλάτου, να έρθουν σε άμεση επαφή με εκείνο που τους ενδιαφέρει περισσότερο: το ποδήλατο!

Ποδήλατα και αξεσουάρ
Από τις 16 ως τις 18 Σεπτεμβρίου, οι επισκέπτες του Athens Bike Festival θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα νέα μοντέλα των περισσότερων ποδηλατικών εταιρειών της αγοράς, να μιλήσουν με τους εκπροσώπους των εταιρειών και πιθανώς να προγραμματίσουν τις επόμενες αγορές ή τις αναβαθμίσεις που θέλουν να κάνουν.

Ταυτόχρονα, τα καταστήματα από την Αθήνα και τις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας, έχουν επίσης την ευκαιρία να μιλήσουν με όλους μαζί τους εκπροσώπους της αγοράς, να σχεδιάσουν τα πλάνα τους για τη χρονιά, να ακούσουν και να μάθουν για τις εξελίξεις, τις ευκαιρίες αλλά και τα προβλήματα της αγοράς.

POST31_1200x628
Workshops και Σεμινάρια
Στο πλαίσιο του Athens Bike Festival, εκτός από την παρουσίαση των προϊόντων έχει κάποιος την ευκαιρία να κάνει ποδήλατο στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα, να συμμετάσχει σε σεμινάρια που έχουν να κάνουν με την επιλογή ποδηλάτου, τις τεχνικές και τον εξοπλισμό αλλά και να παρακολουθήσει ομιλίες από ειδικούς του χώρου.

POST2_1200x628

Andrei Burdon

Το σόου του Andrei Burdon θα είναι αναμφίβολα από τις πιο δυνατές στιγμές του φετινού Bike Festival. Ο άγγλος αναβάτης – κάτοχος ρεκόρ Γκίνες και πρωταθλητής στην Αγγλία – θα παρουσιάσει ένα μοναδικό show trial ειδικά για τους επισκέπτες του Bike Festival.

Τα “κόλπα” του άγγλου αναβάτη συνδυάζουν την υψηλή τεχνική και τη δύναμη με ένα ανεπανάληπτο show που για πρώτη φορά θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στην Ελλάδα.

 

DurupFoto.dk__DSC21271

Test Rides
Στο πλαίσιο του Athens Bike Festival θα υπάρχει η ευκαιρία για ξεχωριστά test rides.

Ξεκινάμε από το Test Ride της Bianchi, στο πλαίσιο του οποίου θα υπάρχουν δύο ποδήλατα Bianchi Specialissima και Bianchi Oltre XR4 για δοκιμή σε πραγματικές συνθήκες! Πρόκειται για δυο από τα πιο ακριβά και καλύτερα ποδήλατα στον κόσμο, τα οποία, όποιοι δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν.

Στη συνέχεια έχουμε το Test Ride της Garmin, στο πλαίσιο του οποίου θα υπάρχουν δύο ποδήλατα εξοπλισμένα με όλα τα “καλούδια” της κορυφαίας εταιρείας, ώστε να έχουν τη δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι να τα δοκιμάσουν στην πράξη.

Test Rides με ηλεκτρικά ποδήλατα θα προσφέρει επίσης και η Haibike, με στόχο να μπορέσουν οι ενδιαφερόμενοι να διαπιστώσουν τα χαρακτηριστικά αλλα και τα πλεονεκτήματα ενός υψηλού επιπέδου ηλεκτρικού ποδηλάτου.

POST15_1200x628

Rides και Events
Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, στις 10:30 το πρωί
, θα ξεκινήσει από το χώρο του Athens Bike Festival το Solar Ride της Greenpeace, μια βολτα με στόχο την ενημέρωση του κοινού για την χρήση της ηλιακής ενέργειας. Είναι μια βόλτα στην πόλη που θα ξεκινήσει και θα τελειώσει από τους χώρους του φεστιβάλ.

Επίσης την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, ειδικά για τους “μπρεβετάδες” θα ξεκινήσει από την Τεχνόπολη του μπρεβέ της Αττικής, ένας από τους πιο όμορφους και πετυχημένους αγώνες της χρονιάς που διοργανώνει όπως κάθε χρόνο η ΠΕΠΑ.

 

POST16_1200x628
Παιδί και ποδήλατο
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουμε κάθε χρόνο στους μελλοντικούς ποδηλάτες, τα “πιτσιρίκια” που συγκεντρώνονται κατά εκατοντάδες κάθε χρόνο στην Τεχνόπολη για να χαρούν και να μάθουν με το ποδήλατο.

Για τους μικρούς μας φίλους θα υπάρχουν δύο πίστες, μία για πιο μικρά και μία για πιο μεγάλα παιδιά, όπου οι μικροί αναβάτες θα μπορούν να απολαμβάνουν με ασφάλεια ποδήλατο!

POST6_1200x628

Έκθεση φωτογραφίες Wouter Roosenboom

Μπορεί στην Ελλάδα να τον ξέρουν λίγοι αλλά είναι ο επίσημος φωτογράφος της Shimano Ευρώπης, της επαγγελματικής ομάδας Giant Alpecin και αγαπημένος πολλών κορυφαίων αναβατών του Pro Tour.

Ο Wouter Roosenboom θα εκθέσει περίπου 40 φωτογραφίες του στους παλαιούς φούρνους, σε μια έκθεση φωτογραφίας με τη χορηγία της Shimano. Μην την χάσετε!

 

POST1_1200x628_WouterΑυτές είναι μερικές μόνο από τις δράσεις που θα υλοποιηθούν και φέτος στο Athens Bike Festival, μια γιορτή ποδηλάτου που κανείς δεν πρέπει να χάσει. Γιατί, για 3 μέρες, η πόλη γεμίζει ποδήλατα…