25ος Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο ποδήλατο και εκπλήξεις

Το Athens Bike Weekend, 28-29 Απριλίου, είναι ένα συναρπαστικό διήμερο που στόχο έχει να αναδείξει τη χαρά και το παιχνίδι με το ποδήλατο και να χαρούν όλοι την Αθήνα με έναν τρόπο που δεν την χαίρονται ποτέ.

Για δύο μέρες, στην Πλατεία Συντάγματος δημιουργείται μια mini expo με ποδήλατα, περιφερειακά και εξοπλισμό ενώ ταυτόχρονα στήνονται δράσεις για παιδιά και ενήλικες:

• Μαθήματα ποδηλάτου για παιδιά

• Ενημέρωση για το ποδήλατο

• Δοκιμές ηλεκτρικών ποδηλάτων

• Δωρεάν έλεγχος ποδηλάτου

• BMX Show

Ώρες λειτουργίας: Σάββατο 11:00 έως 18:00 / Κυριακή: 09:00 – 15:00

Συνδιοργάνωση: ΟΠΑΝΔΑ – MBike

Την Κυριακή το πρωί, στις 10:00, δίνεται η εκκίνηση του 25ου Ποδηλατικού Γύρου Αθήνας, της μεγαλύτερης μαζικής εκδήλωσης για το ποδήλατο στην πόλη, που διοργανώνει παραδοσιακά ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Οι Αθηναίοι αλλά και οι επισκέπτες της πόλης, έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μια διαδρομή 13 χιλιομέτρων, στο κέντρο της Αθήνας, με το ποδήλατό τους, με απόλυτη ασφάλεια και να χαρούν την πόλη τους με ποδήλατο.

Διαδρομές:
13 χλμ.:  Εκκίνηση 10:00  Πλ. Συντάγματος (Ύψος Ερμού):  Φιλελλήνων – Λ. Αμαλίας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Λ. Βασ. Όλγας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Λ. Βασ. Κωνσταντίνου – (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Κόμβος Hilton ( αριστερά) – Λ. Βασ. Σοφίας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Πανεπιστημίου – 28ης Οκτωβρίου (δεξιά)- Κεφαλληνίας (αριστερά) – Αχαρνών (αριστερά) – Πλατεία Βάθης (προς Μάρνης) – Μάρνης – Καρόλου – Πλ. Καραϊσκάκη -Δεληγιώργη-Λεωνίδου-Λεωνίδου (διασχίζουμε την Ιερά Οδό)- Ιάκχου-  Περσεφόνης(αριστερά) – Πειραιώς (αριστερά) – Σταδίου – Πλ. Συντάγματος  (κάτω μέρος) τερματισμός. 

3,5 χλμ.: Εκκίνηση 10:30 επί της Λ. Αμαλίας, μπροστά από την Βουλή:
Λ. Αμαλίας – Πανεπιστημίου – Ομόνοια – Σωκράτους (αριστερά) – Πειραιώς (αριστερά) -Σταδίου – πλ. Συντάγματος (τερματισμός).

 

 

 

 

 

 

1ο Folding Challenge
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Ποδηλατικού Γύρου Αθήνας θα γίνει ο πρώτος αγώνας με διπλωτά ποδήλατα στην Αθήνα. Στις 11:30 θα δοθεί η εκκίνηση του 1ου Folding Challenge, ενός διασκεδαστικού ποδηλατικού αγώνα μόνο για διπλωτά ποδήλατα!

Οι συμμετέχοντες συγκεντρώνονται μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη, κάτω από την αψίδα εκκίνησης του Ποδηλατικού Γύρου, με τα ποδήλατά τους διπλωμένα.

Πριν τον τερματισμό, πρέπει να κατέβουν από τα ποδήλατά τους, να τα διπλώσουν πάλι και να τρέξουν προς τη γραμμή τερματισμού.

Νικητής αναδεικνύεται εκείνος που θα τερματίσει πρώτος, με το ποδήλατο διπλωμένο.

Με την εντολή του αφέτη, πρέπει να τα ανοίξουν, να ανέβουν σε αυτά και να διανύσουν μια απόσταση 500 μέτρων, γύρω από την Πλατεία Συντάγματος

Ο αγώνας θα διαρκέσει περίπου 15 λεπτά και οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να βλέπουν τους συμμετέχοντες σε όλη τη διάρκειά του.

Συνδιοργάνωση: ΜΒike – ΟΠΑΝΔΑ

Επειδή όμως από έναν Ποδηλατικό Γύρο δεν του λείπει ποτέ το στιλ, η φρεσκάδα και η ομορφιά, τα κορίτσια του Skirt Ride, πάντα καλοντυμένα, θα πάρουν μέρος στον Ποδηλατικό Γύρο και θα μας θυμίσουν ότι η αστική ποδηλασία αντικατοπτρίζει την απλότητα, το χαμόγελο και την άνεση. Η συγκέντρωση των κοριτσιών θα γίνει στην τέντα του Skirt Ride, 10 λεπτά πριν την έναρξη του Ποδηλατικού Γύρου, που θα υπάρχει μέσα στην expo area, με τις οικοδέσποινες του Skirt Ride να τις περιμένουν για  να ξεκινήσουν τη βόλτα τους όλες μαζί.

 

 

 

 

 

 

Η διαδρομή του 25ου Ποδηλατικού Γύρου είναι η μεγαλύτερη ως τώρα και, όπως όλα δείχνουν, θα είναι και η πιο επιτυχημένη από πλευράς προσέλευσης κοινού.

Διοργάνωση: ΟΠΑΝΔΑ