2ο Skirt Ride στο Athens Bike Festival

1Από την Μαρία Καρδασιλάρη
Φωτό: Γιάννης Καλύβας

Κάνουμε ποδήλατο στην Αθήνα!
Το 5ο Athens Bike Festival είναι πια παρελθόν και, στο πιο ωραίο ποδηλατικό τριήμερο που πραγματοποιείται στη χώρα μας, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, αυτή τη φορά το Skirt Ride είχε το δικό του χώρο!

Κι όχι μόνο το δικό του χώρο αλλά και τη δική του εκδήλωση… Μια βόλτα στο κέντρο της πόλης!

Η ιδέα μας ήταν να συγκεντρώσουμε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα, γυναικεία ποδήλατα πόλης της ελληνικής αγοράς – μερικές ολοκληρωμένες προτάσεις δηλαδή, αστικής μετακίνησης. Θέλαμε να ακούσουμε τις απόψεις σας για τα ποδήλατα αυτά, τις ερωτήσεις σας και, φυσικά, τις προτάσεις σας.

Στο τριήμερο αυτό γνωρίσαμε πολλές κοπέλες που χρησιμοποιούν το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης, αναψυχής ή και προπόνησης και μιλήσαμε και με αρκετές που «ψήνονται» αλλά ακόμη δεν το έχουν εντάξει στην καθημερινότητά τους.

Μας είπατε τις ανάγκες σας, τους προβληματισμούς σας και μοιραστήκαμε τις απόψεις μας για το πώς θα κάνουμε τη ζωή μας στην πόλη με το ποδήλατο ακόμη πιο όμορφη, πιο άνετη και πιο… στυλάτη.

Η αλήθεια βέβαια είναι πως όλη την Παρασκευή και το Σάββατο η σκέψη μας ήταν στραμμένη στο Skirt Ride. Τη δεύτερη βόλτα μιας διοργάνωσης που ξεκινήσαμε με πολύ αγάπη και χαρά και έχει ως στόχο να τονίσει πως ποδήλατο στην πόλη σημαίνει τα καθημερινά μας – πάντα όμορφα – ρούχα, χαμόγελο, απλότητα, κέφι, πρακτικότητα, στυλ – όλα αυτά δηλαδή που εκφράζονται καλύτερα από τα κορίτσια.

Έχει επίσης συμβολικό χαρακτήρα καθώς, έως πριν από λίγο καιρό, οι κοπέλες ήταν εκείνες που δίσταζαν περισσότερο να κυκλοφορήσουν καθημερινά με ποδήλατο, νομίζοντας – ή μάλλον ακούγοντας από διάφορους… αδαείς ειδήμονες – ότι για να ποδηλατίσεις στην πόλη πρέπει να είσαι ντυμένη σαν… αναβάτης Pro tour.

Την Κυριακή λοιπόν το πρωί κατά της 11:00 και με τις μουσικές του Pepper 96.6 να ακούγονται ήδη από τα ηχεία όλου του φεστιβάλ, κυρίες κάθε ηλικίας άρχισαν να καταφθάνουν – όλες περιποιημένες, καλοντυμένες και κεφάτες για το θρυλικό Skirt Ride.

Τα μπαλόνια του ομίλου OTE/Cosmote, των μεγάλων χορηγών του φεστιβάλ – μπλέ και πράσινα – στόλισαν τα ποδήλατα και στις 11:30 ακριβώς είμαστε όλες στο δρόμο!

Η βόλτα ήταν εξαιρετική, οι οδηγοί υπομονετικοί και όλοι χαμογελούσαν στο πέρασμα μιας πομπής ποδηλατισσών. Ανάμεσά τους, όπως είπαμε ήδη, κορίτσια κάθε ηλικίας – μανούλες με παιδιά στο πίσω κάθισμα, ένα Τζακ Ράσελ στο μπροστινό καλαθάκι, κοπέλες με κορδέλες στα μαλλιά, κυρίες με υπέροχα καπέλα, μπαμπάδες που συνόδευαν τις κόρες τους, κοπέλες με πουά φορέματα, κορίτσια με εντυπωσιακά μίνι και όλοι μα όλοι με… τεράστια χαμόγελα!

Η Αθήνα σιγά σιγά αλλάζει και οι κοπέλες μας αρέσει που πρωτοστατούν σε αυτές τις αλλαγές.