Σολομός με λευκό κρασί

aΥλικά για 4 μερίδες:

4 φιλέτα σολομού (περίπου 180γρ. το καθένα),

20 γρ. Light μαργαρίνη,

4 κ. σούπας λευκό κρασί ξηρό.

Εκτέλεση:

• Λιώνετε τη μαργαρίνη για 15 δευτερόλεπτα και την τοποθετείτε σε πιάτο.

• Τοποθετείτε τα φιλέτα σολομού πάνω στη μαργαρίνη, ώστε να αλειφθούν και οι δύο πλευρές.
• Προσθέτετε το κρασί, αλάτι και πιπέρι.

• Σκεπάζετε το πιάτο με μία λεπτή μεμβράνη και αφήνετε ένα μικρό κενό, για να φεύγουν οι υδρατμοί.

• Τοποθετείτε το πιάτο στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 5 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία.

• Αφήνετε να κρυώσει τελείως μέσα στους χυμούς του.

• Σερβίρετε με βραστά ή ψητά λαχανικά.

Θρεπτικά συστατικά ανά μερίδα (1 φιλέτο)

Ενέργεια: 350 Kcal

Πρωτεΐνες: 40,9 g
Υδατάνθρακες: 0,8 g

Λίπη: 17,91 g

Φυτικές ίνες: 0,0 g

B12: 8,7 mg

B 6: 0,3 mg

C: 0,0 mg

A: 112,1 mg

E: 1,9 mg
Ca: 11,7 mg

Fe: 0,9 mg