4 φιλέτα σολομού (περίπου 180γρ. το καθένα),
20 γρ. Light μαργαρίνη,
4 κ. σούπας λευκό κρασί ξηρό.
Εκτέλεση:
• Λιώνετε τη μαργαρίνη για 15 δευτερόλεπτα και την τοποθετείτε σε πιάτο.
• Τοποθετείτε τα φιλέτα σολομού πάνω στη μαργαρίνη, ώστε να αλειφθούν και οι δύο πλευρές. • Προσθέτετε το κρασί, αλάτι και πιπέρι.
• Σκεπάζετε το πιάτο με μία λεπτή μεμβράνη και αφήνετε ένα μικρό κενό, για να φεύγουν οι υδρατμοί.
• Τοποθετείτε το πιάτο στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 5 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία.
• Αφήνετε να κρυώσει τελείως μέσα στους χυμούς του.
• Σερβίρετε με βραστά ή ψητά λαχανικά. Θρεπτικά συστατικά ανά μερίδα (1 φιλέτο)
Ενέργεια: 350 Kcal
Πρωτεΐνες: 40,9 g Υδατάνθρακες: 0,8 g
Λίπη: 17,91 g
Φυτικές ίνες: 0,0 g
B12: 8,7 mg
B 6: 0,3 mg
C: 0,0 mg
A: 112,1 mg
E: 1,9 mg Ca: 11,7 mg
Fe: 0,9 mg