Ποδήλατο, καλοκαίρι και οικονομία

1Τις προάλλες συνάντησα μία φίλη σε έξαλλη κατάσταση για το πόσα έξοδα είχε μέσα στο καλοκαίρι. Πως θα τα βόλευε με τις διακοπές που ήθελε να κάνει και με όλες εκείνες τις κοινωνικές υποχρεώσεις.

Κάτι οι γάμοι, κάτι οι βαφτίσεις, κάτι τα γενέθλια και οι γιορτές. Σκεφτόταν πως δεν θα πρεπε να κάνει τίποτα άλλο πέρα από το να μαζεύει χρήματα για όλες τις υποχρεωσεις και κατέληγε στο συμπέρασμα πως η καθημερινόητα της θα γινόταν μίζερη και κακή. ΛΑΘΟΣ! Της είπα λοιπόν να ξεσκονίσει το παλιό της ποδήλατο γιατί παρέα του, μπορούσε να περάσει ένα μοναδικό καλοκαίρι και παράλληλα να εξοικονομήσει χρήματα για οτιδήποτε άλλο. Για την ακρίβεια θα μπορούσε να μην χαλάσει σχεδόν καθόλου χρήματα και να περάσει μοναδικά με τους εξής τρόπους:

1. Μπορείς να μετακινείσαι στην δουλειά με το ποδήλατο σου. Γλιτώνεις απο βενζίνες και γλιτώνεις τους γύρω σου από την μουρμούρα σου, ότι δεν γυμνάζεσαι ή ότι υποφέρεις από πόνους λόγω καθιστικής δουλειάς.

2. Κάνε πικ νικ. Το πικ νικ είναι κατεξοχήν ανοιξιάτικη / καλοκαιρινή δραστηριότητα και μπορείς να το οργανώσεις με φίλους , το αγόρι σου, την αδερφή σου, τους συναδέλφους σου. Γέμισε την σχάρα σου ή το καλαθάκι σου με νόστιμα και εύκολα εδέσματα και καθήστε κάτω από ένα δέντρο. Μίνι διακοπές στην πόλη αν δεν το κατάλαβες ακόμα.

3. Κάνε παύση στην συνδρομή του γυμναστηρίου και ξεκίνα το ποδήλατο. Έρευνες δείχνουν πως οι άνθρωποι που ασκούνται σε ανοιχτούς χώρους έχουν την τάση να είναι πιο χαρούμενοι και αισιόδοξοι αλλά και να αναπτύσσουν καλύτερα κοινωνικές δεξιότητες (και σου μένουν τα χρήματα του γυμναστηρίου).

4. Κάνε διακοπές με το ποδήλατο σου. Φόρτωσε το ποδηλατάκι σου στο πλοίο και τράβα για ένα μικρό νησάκι. Καθόλου έξοδα μετακίνησης αλλά και επίσης γυμναστική, κορμί και πιο ωραία βιωματική εμπειρία των διακοπών σου σε σύγκριση με ενα κλειστό αμάξι. Ναι είναι αλήθεια ίσως να μην καλύψεις μεγάλες αποστάσεις αλλά η εμπειρία θα σε αποζημιώσει και θα σου χει εξοικονομήσει και χρήματα.

5. Ξεκίνα να συμμετέχεις σε ομαδικές βόλτες και αντικατέστησε τα ποτά μέσα στην βδομάδα με μία μικρή χαλαρωτική βόλτα ! Οικονομία και ευεξία ενώ γνωρίζεις και καινούριο κόσμο.

Εμείς σου δίνουμε μερικές διασκεδαστικές ιδέες για να περάσεις καλά και να μην ξοδέψεις μια περιουσία. Σύμμαχός σου το ποδήλατο 🙂