Όταν το φώς πέφτει

nixtaΗ ποδηλασία τη νύχτα μπορεί να είναι το ίδιο απολαυστική όπως κατά τη διάρκεια της ημέρας, αρκεί να πάρετε μερικές απαραίτητες προφυλάξεις:
1. Επενδύστε σε ένα καλής ποιότητας σετ φωτιστικών – εμπρός πίσω. Υπάρχει λόγος που κάποια φωτάκια είναι πολύ… φτηνά: δεν λειτουργούν!
2. Αφού αποκτήσατε τα φωτάκια σας – μην εμπιστευτείτε τίποτα που να στοιχίζει κάτω από 20 ευρώ – να αρχίσετε να τα χρησιμοποιείτε κιόλας… Ανάβετέ τα όταν το φως αρχίζει να πέφτει ή – αν κινείστε νωρίς το πρωί – ακόμα και πριν ξημερώσει καλά. Γενικά να εφαρμόζετε τον κανόνα «ανάβω τα φωτάκια πρώτη και τα σβήνω τελευταία!»
3. Αν σκοπεύετε να κινηθείτε αρκετές ώρες, φροντίστε να έχετε μαζί σας και ένα σετ εφεδρικές μπαταρίες. Δικαίως πρέπει να έχουν μια θέση στο νεσεσέρ μαζί με το μακιγιάζ σας.
4. Για τις αστικές ποδηλάτισσες, η επιλογή ενός τροχού με ενσωματωμένο δυναμό στο μπροστινό κέντρο μπορεί να είναι η καλύτερη λύση – έχετε πάντα φωτάκι και δεν χρειάζεται να σας απασχολεί τίποτα… Ρωτήστε το ποδηλατικό σας κατάστημα για πληροφορίες.
5. Καλό το μαύρο συνολάκι σας, αλλά αν κινείστε τη νύχτα καλό είναι να επιλέξετε κάτι πιο… φωτεινό.
6. Έχετε τα μάτια σας ανοιχτά για «κρυφούς» κινδύνους. Κοιτάζετε όχι τη ρόδα σας αλλά εκεί που θέλετε να πάτε… Μπροστά και μακριά. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να προλάβετε «παγίδες» στους δρόμους, όπως λακκούβες ή κακοτεχνίες στο οδόστρωμα. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι οι γάτες είναι νυχτόβια ζώα. Άρα, αν κινείστε σε γειτονιές και περνάτε μπροστά από σκουπιδοντενεκέδες, ίσως είναι η στιγμή που το γατάκι έχει αποφασίσει να αλλάξει… εστιατόριο.
7. Βεβαιωθείτε πως το προπορευόμενο όχημα σας έχει αντιληφθεί! Αν το φωτάκι δεν αρκεί, χρησιμοποιήστε περήφανα το κουδουνάκι σας!
8. Ξεχάστε τον… καμικάζι μέσα σας. Αφήστε τις σφήνες και τη μετακίνηση ανάμεσα στα οχήματα. Επιλέξτε ένα σταθερό σημείο στο οδόστρωμα – στη δεξιά πλευρά και τουλάχιστον ένα μέτρο από το πεζοδρόμιο – και κρατήστε σταθερή πορεία ώστε και οι άλλοι οδηγοί να ξέρουν κάθε στιγμή πού βρίσκεστε.
athina psila9. Η πόλη το βράδυ μεταμορφώνεται και δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από μια νυχτερινή περιπλάνηση στους δρόμους της. Μην χάσετε την ευκαιρία να την απολαύσετε…
10. Το ότι στα ποδήλατα δεν γίνεται αλκοτέστ δεν είναι δικαιολογία για να πιείτε όλο τον… Βόσπορο. Εντάξει το ένα ποτηράκι παραπάνω αλλά μην ξεχνάτε πως οδηγείτε ένα όχημα, σε δημόσιο δρόμο. Καλή διασκέδαση!