Ψωμί μπύρας

beer_bread-874x1024Από τη Χαρά Σκουλαρίκη
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc.

Πλέον φτιάχνω ψωμί συχνότατα και έχω καταλήξει σε αυτό το θρεπτικό και γλυκό ζυμάρι.

Τη συνταγή την έχω από «μία παλιά καραβάνα» των αποστάσεων, ο αγαπημένος μου Χρήστος, προπονητής μου κάποτε.

Υλικά
• 1 κιλό αλεύρι ολικής
• 2 κουτάκια μπύρας ( 2*330mL)
• 2 φακελάκια baking powder
• 2 κουταλιές μέλι
• 2 κουταλιές ελαιόλαδο
• αλάτι

Παρασκευή:
1. Σε μία μεγάλη λεκάνη ανακατεύετε το αλεύρι, το baking pοwder, προσθέτετε αργά την μπύρα και έπειτα το μέλι, το ελαιόλαδο και το αλάτι
2. Αφήνετε να δέσει η ζύμη, η οποία είναι υγρή, λίγο πιο σφιχτή από εκείνη του κέικ.
3. Προθερμαίνετε τον φούρνο
4. Αλείφετε μια μεγάλη φόρμα κέικ με ελαιόλαδο και αλευρώνετε ελαφρά τα τοιχώματα
5. Έπειτα, περιχύνετε τη ζύμη. Πασπαλίστε με αλεύρι ή πίτουρο βρώμης
6. Ψήνετε στον αέρα στους 150-170 βαθμούς για τουλάχιστον 1 ώρα

tip!
Μπορείτε στο ζυμάρι να βάλετε μπαχαρικά όπως ρίγανη ή ελιές, ωστέ να έχετε αρωματικό ψωμί για το σνακ σας.

Καλή επιτυχία!

Πηγή: MBike