Ψηλά παπούτσια και ποδήλατο… μπορούν να συνδυαστούν;

ΨΗΛΑAπό την Άννα

Ως συνήθως στα πρώτα μας ποδηλατικά  χιλιόμετρα είμαστε ντυμένοι (διόλου παράλογο) με άνετα, αθλητικού χαρακτήρα ρούχα.
Είναι ζεστά, χαλαρά και δεν μας νοιάζει αν αντιστοιχούν στα πιο αντιπροσωπευτικά μας. Με την αύξηση των χιλιομέτρων, που διανύουμε ανά ημέρα ή εβδομάδα και την ένταξη της ποδηλασίας  στην καθημερινότητα μας, η σκέψη «Γιατί πάντα κολάν εναλλάξ με την φόρμα και τα αθλητικά παπούτσια;» περνάει όλο κ πιο συχνά από το μυαλό μας. Γεννιέται βαθιά μέσα  μας  το ερώτημα «Γιατί δεν κάνω άλλη επιλογή και δεν δοκιμάζω κάτι διαφορετικό;»Δοκιμάζεις να αντικαταστήσεις την φόρμα με το τζίν ή και ένα ελαστικό υφασμάτινο παντελόνι, δοκιμάζεις να βάλεις πάνω από το ισοθερμικό μπλουζάκι σου το παλιό ξεβαμμένο δερμάτινο με ένα ζωηρό φουλάρι να ξεπροβάλλει από μέσα. «Δουλεύει!»  λες «Και όμως!» Γελάς και αναρωτιέσαι, τι μπορείς να κάνεις με αυτά τα γκρί- ρόζ αγαπημένα αθλητικά σου, που δεν ταιριάζουν καθόλου με το μαύρο στενό κάπρι και το γαλάζιο πουκαμισάκι σου… Μια αστραπιαία σκέψη… «Λες!» Βγάζεις τις μαύρε , μυτερές, γνωστού οίκου γόβες σου…

Εδώ θα σου πρότεινα να ζυγίσεις τα εξής:

Α. Πόσο ταιριαστό θα είναι το look σου με το δίκυκλό σου όχημα;
Θεωρητικά το ντύσιμο θα πρέπει να αντιστοιχεί και στον χαρακτήρα του ποδηλάτου σου. Με mountain ποδήλατο πόσο ταιριαστά θα έδειχναν εν ώρα ποδηλασίας οι mule γόβες σου; Μάλλον προτιμότερο θα ήταν να φόραγες bike μποτάκι ή αρβύλα. Αντιθέτως  με ένα κλασσικού τύπου ποδήλατο που έχει ψηλή θέση και ευνοϊκή γεωμετρία για γυναίκες, η επιλογή κομψών και άκρως θηλυκών παπουτσιών, θα ήταν όχι απλά επιτρεπτή αλλά must.
Β. Πόσο πολύτιμα σου είναι τα παπούτσια αυτά;
Κακά τα ψέματα, οι περισσότερες από μας κάνουμε υπερβολές σε ο τι αφορά τις αγορές παπουτσιών και πολλές φορές δίνουμε ότι έχει το πορτοφόλι σε ρευστό συνδυαστικά με την κάρτα μας, ώστε να αποκτήσουμε το ποθητό ζευγάρι!  Ε, έχε υπ’ όψιν σου το γράσο και τις φθορές από τα πετάλια πριν βάλεις τα αγαπημένα σου παπουτσάκια.
Γ. Πόσο ασφαλής είσαι αν φοράς τα κόκκινα ψηλοτάκουνα γοβάκια σου εν ώρα ποδηλασίας;
Εδώ κρίνεις από μόνη σου με μικρές διαδρομές στην γειτονιά σου το κατά πόσο καταφέρνεις να αντιδράς σύντομα και να κουμαντάρεις σωστά το ποδηλατάκι σου. Προσοχή! Ο λείος πάτος των ψηλοτάκουνων, αλλά ακόμα και χαμηλών τύπου μπαλαρίνες παπουτσιών, γλιστράει!

Έχοντας εξετάσει τα παραπάνω δεν σου μένει τίποτα άλλο παρά να βάλεις  τις υπέροχες γόβες σου και να δοκιμάσεις  να πας στο γειτονικό καφέ, μαθαίνοντας έτσι, που είναι το όριο στο να παραμένεις κομψή, υπέροχη, προκλητική  και ασφαλής επάνω στο ποδήλατο σου.