Φούστα και ποδήλατο; Πώς;

1Από την Μαρία Καρδασιλάρη

Καθώς έψαχνα στο ίντερνετ για διάφορα θέματα, σχετικά με κορίτσια και ωραίες φούστες, έπεσα «πάνω» σε αυτό εδώ, που βρίσκω ιδιαίτερα αληθινό, από την Acie: “Cycling in short skirts is sort of like walking in high heels. To those who are not used to it, its scary, a little strange and considered unnecessary. To those who do it every day, it’s nothing.”

Το να ποδηλατείς με κοντές φούστες είναι κατά κάποιον τρόπο, σαν να περπατάς με ψηλοτάκουνα. Σε εκείνες που δεν είναι συνηθισμένες, φαίνεται τρομαχτικό, λίγο παράξενο και δε θεωρείται αναγκαίο. Για εκείνες που τα φοράνε κάθε μέρα, δεν είναι κάτι το ξεχωριστό.

Πολλά κορίτσια αναρωτιούνται πώς με αυτούς τους ρυθμούς στην πόλη μπορούμε αλήθεια να κάνουμε ποδήλατο με φούστα

Τα βήματα είναι απλά: για αρχή, θέλεις μία φούστα, έπειτα ωραία παπούτσια και τέλος καβαλάς το ποδήλατό σου και ξεκινάς για τις δουλειές σου. Στη διαδρομή, απόλαυσε όλα εκείνα τα αντρικά κεφάλια που θα γυρίσουν να σε κοιτάξουν, ως ένα όμορφο πλάσμα πάνω σε ένα ποδήλατο.
2Τα παντελόνια είναι πολύ εξυπηρετικά στην καθημερινότητά μας, αλλά πολλές φορές χάνεις τη θηλυκή σου πλευρά.

Προσοχή όμως: υπάρχουν και κάποιες παγίδες. Αν είσαι σαν και εμένα που μου αρέσουν τα κοντά ρούχα,  πρόσεχε πολύ ποια φούστα και ποιο φόρεμα θα φορέσεις. Τα πολύ στενά ρούχα δε βοηθούν στην κίνηση του ποδιού και ανεβαίνουν αρκετά ψηλά. Ίσως δηλαδή να αναγκαστείς κάθε τόσο να τα διορθώνεις.

Από την άλλη, και τα πολύ κοντά ρούχα και αέρινα δεν είναι βολικά, γιατί στον πρώτο ελαφρύ άνεμο θα νιώσεις ακόμα περισσότερα βλέμματα να σε κοιτούν.

Μην ξεχνάς λοιπόν ότι σύμμαχός μας, στο να κάνουμε ποδήλατο αλλά και να παραμένουμε θηλυκές, είναι τα καλσόν. Βοηθούν πολύ σε περίπτωση που η φούστα ή το φόρεμά