Το πρώτο Athens Skirt Ride

skirt-ride1_18Περισσότερες από 300 κυρίες, με τα φορέματά τους, τις φούστες, τις γόβες τους συγκεντρώθηκαν στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων για μια διαφορετική βόλτα στο κέντρο της Αθήνας. Το πρώτο Skirt Ride της πόλης που διοργάνωσε το ΜΒΙΚΕ με τη χορηγία της Wilkinson είναι γεγονός.

Απ’ όλα είχε η πρώτη αυτή διοργάνωση: όμορφες κοπέλες, ωραία μουσική, τις κυρίες της Δημοτικής Αστυνομίας με τα ποδήλατά τους, ποδήλατα από την Dahon για όσες δεν είχαν το δικό τους, τεχνική υποστήριξη από το «podilato», κέφι και πολλά δώρα από τον χορηγό της εκδήλωσης τη Wilkinson.

Οι κοπέλες άρχισαν να συγκεντρώνονται κατά τις 10:30 και μέσα σε λίγη ώρα η «Τεχνόπολις» μεταμορφώθηκε σε έναν πολύχρωμο, κεφάτο και διαφορετικό χώρο υποδοχής των κοριτσιών. Χαμόγελα, καφές, ροζ μπαλόνια, τα δώρα του χορηγού και συζητήσεις που όσο περνούσε η ώρα γινόντουσαν και πιο φιλικές, καθώς όλες οι συμμετέχουσες του Athens Skirt Ride γίνονταν μια παρέα.
Οι υπεύθυνοι του ΜΒΙΚΕ άρχισαν να δίνουν τις πρώτες συμβουλές για τη βόλτα, να περιγράφουν τη διαδρομή και το τι πρέπει κάποιος να προσέξει. Λίγο μετά τις 11:30 η κεφάτη παρέα ξεκίνησε για μια βόλτα 6 χιλιομέτρων στο κέντρο της Αθήνας, πάντα με την υποστήριξη και την προσοχή της Δημοτικής Αστυνομίας. Άξιζε να δει κάποιος την έκπληξη περαστικών και τουριστών όταν αντίκριζαν την πομπή με τα 300 περίπου ποδήλατα, όλα με ροζ μπαλόνια, να διασχίζουν τους δρόμους της πόλης.

Χαμόγελα, φωτογραφίες, χειροκροτήματα έδιναν χαρά σε όλους μας και φυσικά μας έκαναν να περιμένουμε με χαρά την επόμενη διοργάνωση – κάπου μέσα στον Σεπτέμβριο…
Μετά την ολοκλήρωση της βόλτας οι κυρίες φωτογραφήθηκαν για τον τίτλο της πιο γοητευτικής παρουσίας. Μετά από ψηφοφορία πολλών χιλιάδων εμπλεκομένων, η Ειρήνη Παπαναστασάτου αναδείχτηκε η νικήτρια ενός διπλωτού Dahon το οποίο και παρέλαβε μερικές μέρες αργότερα από το γραφείο μας.
Ραντεβού σύντομα με το επόμενο Athens Skirt Ride, φυσικά από το ΜΒΙΚΕ.