Τι να φορέσω όταν…;

imageΤι να βάλω αύριο…; Μια κλασσική γυναικεία ερώτηση, που όσο και αν τα χρόνια περνούν, παραμένει απαράλλακτη!
Στην ποδηλατική περίπτωσή μας, η απάντηση βρέθηκε ή μάλλον διευκολύνθηκε από τον Christopher Mullen, τον σχεδιαστή του iphone application «What to wear cycling». Η νέα αυτή εφαρμογή βοηθά εκέινες που κάνουν πετάλι πιο εντατικά, μεταφράζοντας την πρόγνωση των καιρικών φαινομένων σε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τον ποδηλατικό εξοπλισμό-ρούχα που θα πρέπει να διαλέξουν. 
Εντοπίζοντας την ακριβή τοποθεσία, σου δίνει την αναλυτική κίνηση των καιρικών φαινομένων για την ίδια ή και την επόμενη μέρα και προτείνει ανάλογα. Επειδή όμως ο άνθρωπος από άνθρωπο διαφέρει και το ίδιο και ο τρόπος που οι ποδηλάτισσες αισθάνονται το κρύο, η εφαρμογή σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις «I tend to feel the cold more» ή «I tend to feel too hot». Με τον τρόπο αυτό θα γίνει ο προσωπικός σου στυλίστας, αφόυ θα γνωρίζει τις ανάγκες σου και θα μπορεί να τις προσαρμόσει.
Όσο για εκείνες που ταξιδεύουν ή αλλαζουν περιοχή από μέρα σε μέρα, μπορούν απλώς να πληκτρολογήσουν το μέρος που θα βρίσκονται και η εφαρμογή θα δώσει  την αντίστοιχη πρόγνωση καιρού.
Θα το βρείτε σίγουρα χρήσιμο και διασκεδαστικό αν είστε από εκείνες που φορούν γάντια για τα χέρια, base layers και ούτω καθεξής.
Θα το βρείτε όχι και τόσο “απαραίτητο” αν είστε απλά μία everyday ποδηλάτισσα, που στα κρύα και τις βροχές θα είναι “καλυμμένη” με το αγαπημένο της waterproof!