Τα καλύτερα tips για να διατηρήσεις την μπαταρία του κινητού σου ενώ κάνεις ποδήλατο

Από τη Γεωργία Κουτσοκώστα,
Skirt Ride Editor.

Το παραδέχομαι, όσονbikecityguidemountedphone02
 αφορά τον προσανατολισμό, δεν έχω ιδέα που μου πάνε τα τέσσερα! Γι’ αυτό χρησιμοποιώ το κινητό μου κάθε φορά που κάνω ποδήλατο. Και δεν είναι αυτός, ο μόνος λόγος. Μου αρέσει να καταγράφω τη διαδρομή μου στο Strava και να βλέπω αυτό το υπέροχο «QOM» όταν είμαι στο βουνό, δίπλα από τον χάρτη της διαδρομής μου.
Πώς καταφέρνω να διατηρώ την μπαταρία του κινητού μου στο πράσινο και πώς θα το καταφέρετε κι εσείς:

  • Κλείστε τις ανοιχτές εφαρμογές. Οι περισσότεροι από εμάς τις ξεχνάμε ανοιχτές κι ούτε που σκεφτόμαστε ότι τρέχουν στο παρασκήνιο! Εάν συνηθίσετε να κλείνετε τις εφαρμογές με το που ολοκληρώσετε το λόγο που τις χρειάζεστε, θα σώσετε μεγάλο μέρος από την μπαταρία σας.
  • Χαμηλώστε τη φωτεινότητα της οθόνης. Πολύ αποτελεσματικός τρόπος να διατηρήσουμε την μπαταρία του κινητού μας σε υψηλά επίπεδα.
  • Φορτίστε το όσο το έχετε σε λειτουργία πτήσης. Δεν είναι καλό να το κάνετε συνέχεια αλλά εάν πρόκειται να φύγετε για να κάνετε ποδήλατο και δεν έχετε αρκετό χρόνο για να το φορτίσετε, τότε με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να γλιτώσετε χρόνο και στην ίδια ώρα που θα το φορτίζατε μέχρι πριν από τη μέση, να το φορτίσετε ολόκληρο. Περίπου τρεις φορές πιο γρήγορα φορτίζει το κινητό σας σε λειτουργία πτήσης.
  • Μη βάλετε να παίζει μουσική. Θα εκπλαγείτε από το πόσο βοηθάει στο να μην τελειώνει η μπαταρία του κινητού σας γρήγορα. Καλύτερα να αντικαταστήσετε το κινητό σας με ένα mp3 player για τη μουσική.
  • Χρησιμοποιήστε power bank. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά, σε διάφορα μεγέθη και χρώματα για να διαλέξετε.
  • Απενεργοποιήστε τη δόνηση. Το κινητό σας χρησιμοποιεί περισσότερη μπαταρία στην προσπάθειά του να δονηθεί παρά στην προσπάθεια να παράξει ήχο! Για το λόγο αυτό μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη δόνηση και να κρατήσετε τη σίγαση για όσο χρόνο δε θέλετε να σας ενοχλούν.
  • Προγραμματίστε την οθόνη σας να σβήνει και να κλειδώνει αυτόματα στο μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα! Αυτός είναι ο χρόνος που ρυθμίζετε εσείς να κλείσει η οθόνη όταν δεν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας. Εάν ρυθμίσετε μικρό χρονικό διάστημα, τότε θα σώσετε μεγάλο μέρος της μπαταρίας σας.
  • Απενεργοποιήστε το Bluetooth/GPS/wi-fi και τις υπηρεσίες τοποθεσίας. Εάν δεν χρειάζεστε το Bluetooth βεβαίως – διότι πολλοί χρησιμοποιούν ζώνες-παλμογράφους και τις συνδέουν μέσω αυτών στο κινητό. Τα υπόλοιπα δεν σας είναι απαραίτητα εάν δε χρησιμοποιείτε STRAVA. Όποτε δεν σας είναι απαραίτητα, απενεργοποιήστε τα, συνήθως καταναλώνουν μαζί με τη μουσική και τη φωτεινότητα το μεγαλύτερο μερίδιο μπαταρίας.
  • Αναβαθμίζετε όποτε είναι διαθέσιμο το λογισμικό και τις εφαρμογές του κινητού σας. Οι εταιρίες προσπαθούν διαρκώς να μειώνουν τη χρήση μπαταρίας που απαιτούν οι εφαρμογές για τη λειτουργία τους. Σε κάθε ανανέωση προσπαθούν για τη μείωση της απαιτούμενης ενέργειας.