Από την Χαρά Σκουλαρίκη, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc.
Την παραδοσιακή συνταγή ζεστής σούπας από κοτόπουλο αν την ενισχύσετε με σελινόριζα θα αποκτήσετε ένα γεύμα αφενός πλούσιο σε αμινοξέα και πρωτεΐνη, αφετέρου πολύ υψηλό σε σελήνιο, ένα ισχυρότατο αντιοξειδωτικό στοιχείο που συμμετέχει στην ανοσοποιητική διαδικασία.
Η σελινόριζα είναι σαν την πατάτα αλλά με έντονο το χαρακτηριστικό άρωμα του σέλινου.
Υλικά:
• Κοτόπουλο στήθος (με κόκαλο, χωρίς το δέρμα)
•1 ολόκληρο κρεμμύδι
•1 σελινόριζα
• 1 αυγό
•1 λεμόνι
• αλάτι, πιπέρι[/toggle]
Εκτέλεση:
1. Ξεπλένουμε καλά το κοτόπουλο
2. Εντωμεταξύ, στην κατσαρόλα βράζουμε ½ λίτρο νερό
3. Όταν βράσει το νερό, βάζουμε το κοτόπουλο και με κουτάλι το ξαφρίζουμε
4. Αφού το ξαφρίσουμε χαμηλώνουμε τη φωτιά
5. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και σκεπάζουμε για μισή ώρα να σιγοβράσει
6. Προσθέτουμε τη σελινόριζα ολόκληρη, καθαρισμένη.
7. Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό και ρίχνουμε το λεμόνι
8. Όταν μαλακώσει η σελινόριζα, χαμηλώνουμε ακόμα περισσότερο τη φωτιά
9. Προτού ρίξουμε το αυγολέμονο, παίρνουμε 1 κουτάλα από τη σούπα και την προσθέτουμε στο αυγολέμονο (ώστε να πάρει λίγο θερμοκρασία από τη σούπα)
10. Προσθέτουμε και το αυγολέμονο στην υπόλοιπη σούπα
11. Κλείνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε αφού δέσει λίγο και … έτοιμο!
Πηγή: MBike