Συμβουλές για να ασφαλίζετε το ποδήλατό σας… από έναν κλέφτη!

 

Bike-theif-1Από την Γεωργία Κουτσοκώστα,
Skirt Ride Editor.

Ο Nick Smith ξεκίνησε να κλέβει ποδήλατα σε ηλικία 12 ετών. Ζούσε μαζί με τους γονείς του σε ένα προάστιο του Μίσιγκαν, στις ΗΠΑ. Κάθε φορά που ήθελε να μετακινηθεί στην πόλη έκλεβε κι από ένα ποδήλατο, παρέα με έναν φίλο του.

Ο ίδιος αποκάλυψε στο vocativ.com πως είχαν κλέψει πάνω από 100 ποδήλατα μες τα επόμενα χρόνια. To Nick Smith είναι φυσικά ψευδώνυμο ώστε να μην αποκαλύψει το πραγματικό του όνομα και το χρησιμοποιεί για να μοιραστεί μαζί μας τα μυστικά του “επαγγέλματος”, ή όπως αναφέρει ο ίδιος “τα μυστικά της τέχνης του” !

Ο τριαντάρης, πλέον, Nick, συνεχίζει να εξασκεί το ταλέντο του! Αναφέρει πως οι φοιτητές που ζουν στο πανεπιστημιακό χώρο της Νότιας Καρολίνας είναι ο πιο εύκολος στόχος. Ισχυρίζεται ότι έχει κλέψει μερικές χιλιάδες ποδήλατα τα τελευταία 18 χρόνια και το ατομικό του ρεκόρ φτάνει τα 10 ποδήλατα μέσα σε ένα βράδυ.

Αν, λοιπόν, δε θέλετε να σας κλέψουν το ποδήλατο – που δε θέλετε – ο Nick Smith σας συμβουλεύει τα εξής:
1. Που είναι πιο ασφαλές να αφήνετε το ποδήλατό σας:
Ο καλύτερος τρόπος να προστατέψετε το ποδήλατό σας είναι να μην το κλειδώνετε σε εξωτερικό χώρο. Εάν όμως δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, τότε να το κλειδώνετε σε σημείο που φωτίζεται και έχει κίνηση.
“Μην το κλειδώνετε ποτέ στην άκρη της σχάρας, γιατί είναι πιο ορατή στους κλέφτες. Φυσικά, αν θέλουν μπορούν να το αρπάξουν, όμως θα τους κάνετε τη ζωή λίγο δυσκολότερη” ,λέει.  “Για να είμαστε ειλικρινείς, πουθενά δε θα είναι απολύτως ασφαλές, όμως αν χρειάζεται να το κλειδώσετε σε κάποιο εξωτερικό χώρο, αναζητήστε κάτι μεταλλικό και μεγάλο. Αποφύγετε τις οδικές πινακίδες και τα πάρκινγκ”.
2. Τι κλειδαριά να χρησιμοποιήσετε:
Να αποφεύγετε τις κλειδαριές-καλώδια. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε αυτές που έχουν χοντρή αλυσίδα, με ένα μικρό U-Lock ή ένα Kryptonite Fahgettaboudit U-Lock. Το καλύτερο είναι να κλειδώσετε το ποδήλατο από το σκελετό, κι ακόμη καλύτερα ανάμεσα και από τους τροχούς.
3. Μην αγοράζετε τα ακριβά ποδήλατα, ή έστω “μεταμφιέστε” τα:
“Εκτός από το να τα φυλάσσετε μέσα στο σπίτι σας, ένα ακόμη προληπτικό μέτρο που μπορείτε να πάρετε είναι να… μην αγοράζετε ακριβά ποδήλατα. Μπορείτε επίσης να τα “μεταμφιέσετε”. Τυλίξτε το σκελετό του ποδηλάτου με μονωτική ταινία, έτσι ώστε να είναι πιο εύκολο να το αναγνωρίσετε και δυσκολότερο να πουληθεί από κάποιον κλέφτη.”

Παρόλο που όλοι θα θέλαμε να σταματήσει να κλέβει ποδήλατα, τον ευχαριστούμε για τις συμβουλές του!