Στην Ελλάδα το πρώτο φουτουριστικό ποδήλατο της LeEco

bikeΚαι μάλιστα στα χέρια του Πρωθυπουργού της χώρας…Πρόκειται για το ποδήλατο που δώρισε στον Έλληνα Πρωθυπουργό η κυβέρνηση της Κίνας.

Πηγή: Mbike

Και σίγουρα δεν έχει τίποτα κοινό με αυτό που έχουμε στο μυαλό μας όταν αναφερόμαστε σε… κινέζικο ποδήλατο. Το ερώτημα είναι ποιος θα το χρησιμοποιήσει;

Το SuperBike της LeEco – του κινεζικού γίγαντα της τεχνολογίας – φιλοδοξεί να είναι το ποδήλατο του μέλλοντος. Με πλαίσιο από carbon ή τιτάνιο (ανάλογα με την έκδοση), το ποδήλατο βασίζεται σε ένα Smartphone που είναι ενσωματωμένο στο τιμόνι του. Το Smartphone αυτό αποτελεί το κέντρο ελέγχου του ποδηλάτου και ταυτόχρονα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως GPS και φυσικά να δεχτεί πολλές εφαρμογές.

le-superbike-25-1500x1000Το ποδήλατο διαθέτει σύστημα αναγνώρισης του ιδιοκτήτη του μέσω των δακτυλικών αποτυπωμάτων και για το σκοπό αυτό πρέπει ο ιδιοκτήτης να τοποθετήσει τα χέρια του στα γκριπς.

Διαθέτει επίσης φωτιστικά εμπρός πίσω, που ενεργοποιούνται αυτόματα όταν το επίπεδο του φωτισμού δεν κρίνεται επαρκές από την κεντρική μονάδα.

le-superbike-23-1500x1000Διαθέτει επίσης ακτίνες λέιζερ οι οποίες σχηματίζουν δύο παράλληλες, φωτεινές γραμμές στο έδαφος ώστε να οριοθετούν το χώρο κίνησης του ποδηλάτου.

To ποδήλατο αποτελεί την έκφραση του πώς φαντάζεται μια εταιρεία υψηλής τεχνολογίας το μελλοντικό ποδήλατο… τώρα!

Το μόνο που μένει είναι να δούμε τον Πρωθυπουργό της χώρας να το χρησιμοποιεί!

phpikk2e4