Σούζαν Πίτερς, η ιστορία της κοπέλας με το ποδήλατο

Η Σούζαν Πίτερς ήταν μία πολύ καλή ανερχόμενη αμερικανίδα ηθοποιός στη δεκαετία 1940 και 1950.

Γνωστή ήταν επίσης και για την τριπλή φωτογράφιση με το ποδήλατό της, αφού την βλέπουμε όμορφη, δροσερή, γελαστή και πανέμορφη. Δυστυχώς όμως η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι.

Η Σούζαν Κάρναχαν γνωστότερη στο Χόλιγουντ ως Σούζαν Πίτερς, γεννήθηκε το 1921 και θεωρούνταν από όλους ένα ταχύτατα ανερχόμενο αστέρι στο χώρο του θεάματος. Έχοντας και μία υποψηφιότητα για βραβείο Όσκαρ δεύτερου γυναικείου ρόλου στο ενεργητικό της για την ταινία «Random Harvest» το 1942. Το 1943 παντρεύεται τον σκηνοθέτη Ρίτσαρντ Κουίν και ενώ φαίνεται να είναι πολύ ευτυχισμένη και όλα να της πηγαίνουν καλά, το 1945 πηγαίνοντας με τον σύζυγό  της για κυνήγι, εκπυρσοκροτεί το όπλο του κατά λάθος και τα σκάγια βρήκαν τη Σούζαν στη σπονδυλική στήλη. Δυστυχώς, θα έμενε παράλυτη από τη μέση και κάτω για το υπόλοιπο της ζωής της.

Το 1946 η Σούζαν υιοθετεί με τον άνδρα της ένα αγοράκι, η MGM συνεχίζει να της πληρώνει το μισθό της για μεγάλο διάστημα παρόλο που απέχει από το πλατό. Παίζει στο θέατρο τον «Γυάλινο κόσμο» του Τένεσι Ουίλιαμς και οι κριτικοί θα επαινέσουν το υποκριτικό της ταλέντο. Δυστυχώς, η ψυχολογία της αρχίζει και πέφτει και για να συνεργαστεί κάποιος μαζί της γίνεται όλο και πιο δύσκολο. Το 1947 χωρίζει για να μην «φορτώνεται» στον σύζυγό της όπως εκείνη πιστεύει και υποφέρει επίσημα από κατάθλιψη και το 1952 σε ηλικία μόλις τριάντα ενός έτους θα οδηγηθεί στον θάνατο μετά από υποσιτισμό που υπέβαλε τον εαυτό της και αφυδάτωση.

Η φωτογραφία που έχει μείνει με εκείνη και το ποδήλατό της χαμογελαστή είναι άξια θαυμασμού όπως και το αστέρι στο περίφημο Hollywood Walk of Fame.