Σαλάτα με πένες

Μία δροσερή, καλοκαιρινή σαλάτα πλούσια σε υδατάνθρακες, φυτικές ίνες και μέταλλα.

Πολύ εύκολη συνταγή, είναι ιδανική για ένα γρήγορο ενεργειακό γεύμα, είναι δροσερή  και μπορεί να είναι και το γεύμα σας πριν από μία προπόνηση.

 

Υλικά (μερίδες 4):
120 γρ. πένες
2 κουταλιές νερό
1/3 φλιτζάνι μαγιονέζα
1 μικρό κρεμμύδι ή φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές λευκό ξίδι
2 κουταλάκια ψιλοκομμένο σέλινο ή σπόροι σέλερι
1/2 κουταλάκι ξηρή μουστάρδα (ή περισσότερη για πιο έντονη γεύση)
6 κουταλιές πράσινη ή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
λίγο λευκό πιπέρι

Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πένες χωρίς αλάτι, τις ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιονέζα, το ξύδι, τη μουστάρδα και το πιπέρι.
Βάζουμε τις πένες σε μια σαλατιέρα και αναμιγνύουμε με τις πιπεριές, το κρεμμυδάκι και το σέλινο.
Περιχύνουμε τη σως που έχουμε φτιάξει, ανακατεύουμε και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.
Σερβίρουμε πάνω σε μαρουλόφυλλα, αν θέλουμε.

TIPS
• Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πένες τρικολόρε ή ολικής αλέσεως για ακόμη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες

• Οι ποσότητες των μερίδων είναι πάντα σχετικές. Αν καταναλωθεί ως κυρίως γεύμα, πιθανότατα να χρειαστείτε μεγαλύτερη ποσότητα υλικών.

• Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα δυσπεψίας, καλό είναι να αποφύγετε την κατανάλωση πριν την προπόνηση (εννοούμε πάντα 3-4 ώρες πριν) διότι το κρεμμύδι και η σος προσφέρουν αρκετά έντονη γεύση.