Πώς να ποδηλατήσετε άνετα στην πόλη

ποδήλατο στην πόληΓιατί το ποδήλατο είναι στιλ και ευκολία

Γνωρίζουμε ότι το τελευταίο πράγμα που θέλετε, όταν κατεβαίνετε από το ποδήλατό σας, είναι να είστε ιδρωμένη. Υπάρχουν μερικές απλές συμβουλές που εύκολα θα σας γλυτώσουν από αυτόν τον κίνδυνο!

Τα lycra και ο ποδηλατικός εξοπλισμός είναι για τις προπονήσεις. Για την καθημερινή μας μετακίνηση είναι φυσικό να επιλέγουμε ρούχα με τον ίδιο τρόπο που θα επιλέγαμε και ρούχα αν είχαμε να πάμε με τα πόδια…

Εκείνο που διαφέρει είναι το πώς θα ποδηλατούμε με τα ρούχα αυτά! Είναι απλό: όπως το κάνουν εκατομμύρια Ολλανδοί ή Δανοί!

Αποφεύγοντας τον ιδρώτα!
Το σώμα ιδρώνει όταν κάνει προσπάθεια, προκειμένου να αποβάλλει τη θερμότητα που αναπτύσσεται με την κίνηση. Άρα, αν ιδρώνετε σημαίνει ότι προσπαθείτε πιο σκληρά απ’ όσο θα έπρεπε. Δηλαδή, πάτε πιο γρήγορα απ’ όσο χρειάζεται! Και δεν χρειάζεται!

Επιλέξτε μια διαδρομή που δεν έχει μεγάλες υψομετρικές διαφορές, έστω κι αν είναι λίγο πιο μακριά. Επίσης, επιλέξτε διαδρομές που προκαλούν λιγότερο άγχος – δηλαδή όχι από κεντρικούς δρόμους αλλά από δρόμους με ήπια κυκλοφορία.

Διατηρήστε το ρυθμό πεταλαρίσματος σε επίπεδο που να νιώθετε απολύτως άνετα και δεν ιδρώνετε. Και τότε, θα φτάνετε στη δουλειά πάντα φρέσκια και χωρίς λεκέδες από ιδρώτα!

Επιλέξτε ποδήλατο για καθημερινά ρούχα και όχι ρούχα για ποδήλατο!
Το άγχος της φούστας στην αλυσίδα ή των λεκέδων από νερό στο δρόμο δεν γίνεται να υπάρχει στην αστική μετακίνηση. Και για να μην υπάρχει, έχουμε ανάγκη από ένα ποδήλατο αστικής μετακίνησης: δηλαδή ένα ποδήλατο με φτερά και προστατευτικό αλυσίδας! Επιλέγοντας ένα σωστό ποδήλατο πόλης – προτιμήστε ποδήλατο τύπου low step ή διπλωτό – το ανέβα κατέβα γίνεται εύκολο και επιπλέον τα ρούχα πάντα παραμένουν προστατευμένα από… ατυχίες.

Πού αφήνω το ποδήλατο;
Αν θέλετε να ξαναβρείτε το ποδήλατό σας μετά από τη δουλειά υπάρχουν 3 απλές επιλογές:

  1. Επιλέγετε ένα διπλωτό ποδήλατο και το ανεβάζετε μαζί σας στο γραφείο. Είναι μικρό σε όγκο και ελαφρύ, δεν ενοχλεί κανέναν και θα αποτελέσει το πιο σέξι διακοσμητικό του γραφείου σας.
  2. Στο χώρο της εργασίας σας υπάρχει ασφαλής χώρος στάθμευσης ποδηλάτου. Δεν είναι λίγες οι εταιρείες που πλέον αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα θετικά τη χρήση του ποδηλάτου στη δουλειά και σας επιτρέπουν να το φιλοξενείτε είτε στο εταιρικό πάρκινγκ ή σε κάποιο άλλο κατάλληλο χώρο.
  3. Επιλέξετε τη λύση της Cityzen. Αν μένετε στην Αθήνα, η Cityzen διαθέτει περισσότερους από 8 σταθμούς στάθμευσης αυτοκινήτων που δέχονται και ποδήλατο! Η διαδικασία είναι απλή, λειτουργεί με μια κάρτα που στοιχίζει μόλις 5 ευρώ και σας επιτρέπει να σταθμεύετε το ποδήλατό σας για όσο θέλετε σε όποιον από τους σταθμούς θέλετε. Και ξαφνικά η ζωή σας γίνεται εξαιρετικά απλή…

SaveSave

SaveSave