Πώς να «απολαύσεις» μία ομαδική ποδηλατική κούρσα

imageΚαλή και η μοναξιά αλλά…
Οι ομαδικές κούρσες μπορούν να γίνουν από διασκεδαστικές μέχρι και ένας ενδιαφέρον τρόπος για να ενταχθείς στην ποδηλατική κοινωνία, μαθαίνοντας παράλληλα κανόνες οδικής συμπεριφοράς και ασφάλειας.

Κάνε φίλους… να δεις καλό!
Μην διστάσεις να πεις ένα “γεια”  σε κάποιον ή σε όλους σε μία ομαδική κούρσα. Μπορεί να ακούγεται κάπως “φοβιστικό” για κάποια νεοφερμένη, ειδικά  αν οι άλλοι ποδηλατούν χρόνια σε γκρουπ, άλλα μια προσπάθεια αξίζει! Οι ποδηλατικές κούρσες είναι αναμφίβολα ένας  “κρίκος” για κοινωνικές γνωριμίες , από τις οποίες μπορεί να κερδίσεις όχι μόνο φιλίες αλλά και συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να βελτιωθείς στο πετάλι.

Η «ζώνη» της… προβλέψιμης!
Όταν ποδηλατείς σε γκρουπ προσπάθησε να κάνεις πετάλι σε ευθεία γραμμή, αποφεύγοντας τις απότομες κινήσεις και τις εναλλαγές ταχύτητας. Χρησιμοποίησε απαλές κινήσεις πάνω στο ποδήλατο. Αυτός ο τρόπος θα βοηθήσει εσάς αλλά και τους υπόλοιπους συντρόφους-οδηγούς να παραμείνουν ασφαλείς, είτε ποδηλατείτε σε γκρούπ είτε όταν έχει κίνηση.

Πορευόμενη…ανηφορικά!
Αν ποδηλατείτε σε γκρουπ και ετοιμάζεστε να “σκαρφαλώσετε” μία ανηφορική κλίση θυμηθείτε 2 χρήσιμες συμβουλές:
1.Αν βρίσκεστε κοντά στην ρόδα του μπροστινού σας, όταν αυτός σηκωθεί από τη σέλα για να ανηφορήσει είναι πολύ πιθανό η ταχύτητα του να μειωθεί και το ποδήλατο να ξεφύγει λίγο προς τα πίσω. Αφήστε λοιπόν λίγο παραπάνω απόσταση για την ασφάλεια και των δύο.
2.Με την ίδια λογική αν θελήσετε να σηκωθείτε εσείς από τη σέλα σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε ρυθμίσει την κατάλληλη ταχύτητα για σκληρότερο πάτημα. Έτσι θα αποφύγετε να σας συμβεί αυτό, κρατώντας παράλληλα ασφαλή και τον αναβάτη που βρίσκεται πίσω σας.