Πράγματα που κάνουν μόνο οι ποδηλάτες όταν γυμνάζονται

Είτε στο γυμναστήριο, είτε στην πισίνα, είτε στο τρέξιμο

Κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά όλοι οι ποδηλάτες επιλέγουν και άλλους τρόπους άσκησης, είτε για να βοηθήσουν την απόδοσή τους στην ποδηλασία είτε γιατί δεν τους το επιτρέπει ο καιρός.

Και παρόλο που είναι επιλογή τους η αλλαγή της άσκησης, δεν μπορούν να βγάλουν την ποδηλασία από μέσα τους. Μερικές φορές μάλιστα είναι εμφανέστατο, ότι δεν μπορούν να τη βγάλουν από μέσα τους.

Φοράτε ποδηλατικά κολάν στο γυμναστήριο
Ακόμα και αν πάτε για spinning ή χρησιμοποιείτε το ποδήλατο μόνο για ζέσταμα πριν από άλλες ασκήσεις, εσείς επιλέγετε να φοράτε το ποδηλατικό σας κολάν στο γυμναστήριο.
Γιατί;  Γιατί είναι τέτοια η συνήθειά σας.
Να φοράτε δηλαδή το ποδηλατικό σας κολάν όταν πρέπει να κάνετε γυμναστική. Επίσης νιώθετε άνετα όταν το χρησιμοποιείτε και σε άλλου είδους άσκηση. Και όσον αφορά τη δική μας άποψη μάλλον θέλετε να γνωρίζουν όλοι, ότι είστε ποδηλάτης.

 

 

 

 

 

Παίρνετε μαζί σας το κοντέρ κατά τη διάρκεια όλων των ασκήσεών σας
Εκτός και αν είστε τριαθλητής (που το πιο πιθανόν είναι να χρησιμοποιείτε ένα ειδικό ρολόι για το τρίαθλο) οι περισσότεροι ποδηλάτες χρησιμοποιούν ένα Head Unit (κεντρική μονάδα) στις προπονήσεις τους. Χρησιμοποιούν εταιρείες όπως είναι η Garmin, για να μπορούν μετά να το συνδέουν με τις εφαρμογές Strava, Garmin Connect, Training Peaks και άλλα.
Όταν όμως κάνετε τρέξιμο ή γυμναστήριο θέλετε να βλέπετε και εκεί τις ενδείξεις. Κανένα πρόβλημα, μπορείτε να το έχετε μαζί σας. Όταν τρέχετε θα μετράτε την χιλιομετρική σας απόσταση και όταν κάνετε γυμναστήριο θα μετράτε τον καρδιακό σας παλμό.

 

 

 

 

 

 

Ελέγχετε τη θέση της σέλας και τα πεντάλ του εργομέτρου
Οι πιο «νορμάλ άνθρωποι» ανεβαίνουν στο εργόμετρο του γυμναστηρίου, φτιάχνουν τη σέλα για να φτάνουν στα πεντάλ και ξεκινάνε το ποδήλατο.
Οι ποδηλάτες έχουν μία διαφορετική προσέγγιση.
Πρώτον: πηγαίνετε με τα ποδηλατικά σας παπούτσια και ρωτάτε αν είναι συμβατά με τα πεντάλ(τα περισσότερα είναι συνήθως)
Δεύτερον: Αν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ποδηλατικά σας παπούτσια, προσπαθείτε να προσαρμόσετε όσο καλύτερα γίνεται το πέλμα σας πάνω στα πεντάλ.
Τρίτον: Καθόσαστε προσεκτικά στη σέλα, και περιστρέφεται το πεντάλ στο χαμηλότερο σημείο. Βάζετε το τακούνι του ποδιού στο πεντάλ. Είναι σωστά τεντωμένο το πόδι; Ναι; Αν είναι βάζετε το πόδι πάνω στο πεντάλ και ξεκινάτε. Αν όχι, ρυθμίζετε το ύψος της σέλας και ξεκινάτε πάλι από την αρχή. Γιατί κανείς δεν χρειάζεται έξτρα πόνο στη ζωή του.

 

 

 

 

 

 

Ποδηλατείτε στο εργόμετρο με το ένα πόδι
Οι ποδηλάτες γνωρίζουν ότι η αποτελεσματικότητα όταν κάνουν πεντάλ είναι υψίστης σημασίας – και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προπονήσουν σωστά το σώμα και το μυαλό είναι να προπονούν τα πόδια τους στα πεντάλ ξεχωριστά. Κάνοντας πεντάλ με το ένα πόδι υποχρεώνεστε και να μην πιέζετε τόσο πολύ τον εαυτό σας αλλά και να εξασκείτε καλύτερα τα πόδια σας. Για εσάς είναι απόλυτα λογικό να το κάνετε αυτό στο  γυμναστήριο, οι άλλοι μάλλον θα σας κοιτάνε λίγο περίεργα.

Τρέχετε και κρατάτε το φωτάκι του ποδηλάτου σας
Έχετε δει δρομείς που τρέχουν και έχουν στο μέτωπό τους δεμένο ένα φωτάκι σωστά; Εντάξει μπορεί να μην έχετε και εσείς αυτό το ειδικό φωτάκι έχετε όμως ένα μικρό και ελαφρύ φωτάκι από το ποδήλατό σας, που άνετα θα σας εξυπηρετήσει για πιο βραδινές τρεξιματικές προπονήσεις τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι.

 

 

 

 

Θα ανακαλύψετε πόσο εύκολο είναι να βγαίνετε για τρέξιμο
Από την άποψη πάντα της προετοιμασίας και του εξοπλισμού
Δηλαδή
Παπούτσια. Κάλτσες. Κολάν. Μπλουζάκι.
Ενώ…
Ποδήλατο. Τρόμπα. Σαμπρέλες. Φώτα. Ποδηλατικό μπλουζάκι. Ποδηλατικό κολάν. Buff. Γάντια. Κάλτσες. Κάλυμμα παπουτσιών. Παπούτσια.

 

 

 

 

 

 

Μιλάτε συνέχεια για το ποδήλατο
Είτε είστε στο μάθημα γιόγκα, είτε είστε στο γυμναστήριο ή σε οποιοδήποτε άλλο περιβάλλον που δεν είναι ποδηλατικό, δεν μπορείτε να σταματήσετε να μιλάτε για το ποδήλατο.
«Αυτή η άσκηση θα με βοηθήσει στο ποδήλατο»
«Δεν μπορώ να κάνω αυτήν την κίνηση γιατί έχω τραυματιστεί από την ποδηλατική μου προπόνηση»
«Αυτό το Σαββατοκύριακο; Όχι δεν μπορώ έχω ποδήλατο…»
Όταν ανακαλύπτετε ότι το κάνετε ασυνείδητα, σκέφτεστε ότι μάλλον πρέπει να σταματήσετε να μιλάτε για το ποδήλατο και να κάνετε και εσείς κάποια διαφορετική ερώτηση που ίσως αφορά το περιβάλλον που βρίσκεστε.

Και για αυτό δεν έχουμε λόγια…