Ποδηλατό-βόλτες

1Από τη Μαρία Καρδασιλάρη

Θες να κάνεις ποδήλατο, το έβγαλες από τις αράχνες και τις σκόνες που είχε πιάσει όλο το χειμώνα (σκληρός ο φετινός χειμώνας στην Αθήνα) και θες να ξεκινήσεις να βολτάρεις.

Αλλά τη μία δεν έχεις παρέα, μία οι φίλοι σου έχουν άλλα πράγματα να κάνουν και εσύ τελικά καταλήγεις να το αναβάλλεις γιατί δεν βρίσκεις την αφορμή. Το έχω περάσει και το ξέρω, οπότε αποφάσισα να σου παραθέσω εδώ μερικές βόλτες που γίνονται στην Αττική, ώστε αν κάποια μέρα της εβδομάδας θέλεις να κάνεις κάποια βόλτα, κάποια θα είναι κοντά σου με βολική ώρα εκκίνησης:

2Δευτέρα: Στην Καλλιθέα στις 21:15 ξεκινάνε οι Monday on Wheels, τους βρίσκετε εδώ

Η περιγραφή της βόλτας τους και το σημείο συνάντησης: «Οι Δευτέρες μας έχουν νόημα. Παίρνουμε τα ποδήλατά μας και γυρνάμε στα πέριξ! Συγκεντρωνόμαστε κάθε Δευτέρα στην Πλατεία Κύπρου στην Καλλιθέα στις 9:15! Σας περιμένουμε να γίνουμε μία μεγάλη παρέα.»

Τρίτη: Στην πλατεία της Γλυφάδας ξεκινάνε οι South Ride, τους βρίσκετε εδώ

Η περιγραφή της βόλτας τους και το σημείο συνάντησης: Κάθε Τρίτη στις 20:30 ξεκινάμε βόλτα με τα ποδήλατα από την πλατεία Κατράκη απέναντι από τη στάση του τραμ.

Σημείο εκκίνησης

3Τετάρτη: Από τον σταθμό του Προαστιακού στη Λ. Πεντέλης ξεκινάει το  Halbike βόρειες βόλτες με χαλαρό ρυθμό.

Η περιγραφή της βόλτας του και σημείο συνάντησης θα βρείτε εδώ

Παρασκευή: Από το Θησείο ξεκινάει το Freeday. Τους βρίσκεται εδώ

καθώς και την περιγραφή της βόλτας: Ποδηλατοβόλτα FREEDAY κάθε Παρασκευή εκτός διακοπές Χριστουγέννων – Πάσχα και Αύγουστο.

Ξεκινά στις 21:30, στην πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο και διαρκεί 4 ώρες σε αποστάσεις από 30 έως 60 χλμ. με διαφορετικό προορισμό κάθε φορά εντός της Αττικής και βέβαια είναι δωρεάν!

Να θυμάσαι πάντα να ενημερώνεσαι για τον προορισμό κάθε βόλτας, τη διάρκεια, την ώρα επιστροφής, το ρυθμό και οτιδήποτε άλλο εσύ θεωρείς απαραίτητο να γνωρίζεις από πριν για να περάσεις καλά. Με λίγη αναζήτηση στο ίντερνετ μπορείς να βρεις βόλτα που ξεκινάει ακόμα πιο κοντά σου. Οποιαδήποτε απορία μη διστάσεις το skirtride.gr είναι μαζί σου.