Ποδηλατική Εβδομάδα στο Strange Cities

1Ποδηλατικές διαδρομές

Μία από τις ομορφότερες ποδηλατικές δράσεις που διοργανώνεται από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και το Ίδρυμα Ωνάση σε συνεργασία με το περιοδικό MBike είναι οι ποδηλατικές διαδρομές μέσα στο κέντρο της Αθήνας που μας προσκαλούν να δούμε την πόλη μας μέσα από μια διαφορετική σκοπιά.

Από τις 10 Ιουνίου μέχρι τις 16 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν ποδηλατικές βόλτες που θα ξεκινούν από τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, για να μας οδηγήσουν στη Διπλάρειο, μέσα από σοκάκια της Αθήνας και τρεις διαφορετικές θεματικές διαδρομές. Κάθε μέρα θα πραγματοποιείται μία ποδηλατική βόλτα το απόγευμα στις 18:00, ενώ το σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθούν δύο, μία στις 11:30 το πρωί και μία στις 18:00 το απόγευμα. Διασχίζοντας αγαπημένα σημεία της πόλης όπως ο πεζόδρομος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, η Πλάκα, το ιστορικό κέντρο και η συνοικία του Ψυρρή, οι συμμετέχοντες θα καταλήγουν στην Πλατεία Θεάτρου για να περιηγηθούν στα έργα της έκθεσης Strange Cities αλλά και της έκθεσης με τίτλο ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ, η οποία φιλοξενείται στον ισόγειο χώρο του κτηρίου.

Για να δηλώσετε συμμετοχή σε μία από τις ποδηλατικές βόλτες, στείλτε ηλεκτρονικό μήνυμα στο bikecities@onassis.gr, αναφέροντας ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας και την επιθυμητή ημέρα και ώρα συμμετοχής.

Συνοπτικά οι προτεινόμενες διαδρομές και οι ημερομηνίες/ώρες που πραγματοποιείται η καθεμία είναι οι ακόλουθες:

Διαδρομή 1

Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αποστόλου Παύλου, Ψυρρή, Διπλάρειος Σχολή

Ξεκινάμε από το Ίδρυμα Ωνάση και συνεχίζουμε κατά μήκος της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Ένα μοναδικό περιβάλλον με δεξιά μας τα αρχαία μνημεία και αριστερά μας τα αστικά μέγαρα. Στη συνέχεια οδεύουμε προς την Αποστόλου Παύλου και συνεχίζουμε με άνεση τη βόλτα μας πάνω στον πεζόδρομο, προσεγγίζοντας το Θησείο και τα δικά του ξεχωριστά αξιοθέατα. Προσπερνούμε την οδό Ερμού και συνεχίζουμε ευθεία για να μπούμε στην οδό Σαρρή και τη συνοικία του Ψυρρή. Θα περιπλανηθούμε μέσα στη συνοικία για λίγο πριν βγούμε στην οδό Πειραιώς με κατεύθυνση προς την Ομόνοια μέχρι την πλατεία Κουμουνδούρου. Εκεί θα στρίψουμε πάλι δεξιά για να συναντήσουμε την οδό Ευρυπίδου που θα μας οδηγήσει στην πλατεία Θεάτρου και τη Διπλάρειο Σχολή.

Τετάρτη 10/6 – 18:00

Σάββατο 13/6 – 11:30

Δευτέρα 15/6 – 18:00

Διαδρομή 2

Πλάκα, ιστορικό κέντρο, Διπλάρειος Σχολή

Ξεκινάμε από το Ίδρυμα Ωνάση για να μπούμε στην Πλάκα μέσω της οδού Βύρωνος την οποία ακολουθούμε μέχρι το χορηγικό μνημείο του Λυσικράτη. Μπαίνουμε στην οδό Τριπόδων, μια οδός που έχει το ίδιο όνομα από την αρχαιότητα. Θα περιπλανηθούμε μέσα στην Πλάκα και τα στενά της (Φλέσσα, Λυσίου, Αγίας Φιλοθέης) για να βγούμε τελικά στην οδό Μητροπόλεως την οποία θα κατέβουμε μέχρι την οδό Καπνικαρέας. Από εκεί θα οδηγηθούμε στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης για να ανακαλύψουμε μια διαφορετική γειτονιά της Αθήνας: το παλιό εμπορικό κέντρο όπως αναπτύσσεται γύρω από την οδό Αιόλου αρχικά. Μετά από μια μικρή περιπλάνηση στα στενά θα καταλήξουμε στην πλατεία Θεάτρου και τη Διπλάρειο Σχολή.

Πέμπτη 11/6 – 18:00

Σάββατο 13/6 – 18:00

Κυριακή 14/6 – 11:30

Τρίτη 16/6 – 18:00

Διαδρομή 3

Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αποστόλου Παύλου, Κεραμεικός, Πειραιώς, Αθηνάς, Διπλάρειος Σχολή

Ξεκινάμε από το Ίδρυμα Ωνάση και συνεχίζουμε κατά μήκος της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Ένα μοναδικό περιβάλλον με δεξιά μας τα αρχαία μνημεία και αριστερά μας τα αστικά μέγαρα. Στη συνέχεια οδεύουμε προς την Αποστόλου Παύλου και συνεχίζουμε με άνεση τη βόλτα μας πάνω στον πεζόδρομο, προσεγγίζοντας το Θησείο και τα δικά του ξεχωριστά αξιοθέατα. Εδώ θα στρίψουμε αριστερά στο πεζοδρομημένο κομμάτι της οδού Ερμού για να φτάσουμε στο σημείο που θα σταματήσουμε για να απολαύσουμε τη θέα προς το σύνολο του αρχαιολογικού χώρου του Κεραμεικού. Συνεχίζουμε προς την οδό Πειραιώς όπου θα στρίψουμε δεξιά με κατεύθυνση την Ομόνοια. Λίγο μετά θα στρίψουμε δεξιά προς την πλατεία Κουμουνδούρου για να οδηγηθούμε στην οδό Ευρυπίδου και να κατευθυνθούμε προς την πλατεία Θεάτρου και τη Διπλάρειο Σχολή.

Παρασκευή 12/6 – 18:00

Κυριακή 14/6 – 18:00

Βασικές πληροφορίες:

Πότε: Από τις 10 έως τις 16 Ιουνίου 2015 (Καθημερινές μία διαδρομή στις 18:00, σαββατοκύριακα δύο διαδρομές στις 11:30 και στις 18:00)

Διάρκεια διαδρομής: 1 ώρα περίπου

Σημείο συνάντησης: Αρχή Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Προορισμός: Πλατεία Θεάτρου 3, Διπλάρειος Σχολή

Μέγιστος αριθμός συμμετοχών ανά διαδρομή: 25

Δηλώσεις συμμετοχής: αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος στο bikecities@onassis.gr, αναφέροντας ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας και την επιθυμητή ημέρα και ώρα συμμετοχής

Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν

Χρήσιμη πληροφορία: Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος στη δράση με τα δικά τους ποδήλατα και θα πρέπει να έχουν μαζί τους λουκέτο ασφαλείας, προκειμένου να κάνουν χρήση των ειδικών θέσεων στάθμευσης που θα βρίσκονται μέσα στη Διπλάρειο.

Όροι συμμετοχής