Πατατοσέλινο

Carrots & Celery with Peeler - Fresh VegetablesΥλικά για 4 μερίδες:
4-5 πατάτες, 1 ματσάκι σέλινο με τη ρίζα του, 2-3 καρότα κομμένα, 1 κρεμμύδι, ½ ματσάκι μαϊντανό, 1 πιπεριά, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι, κανέλα, γαρίφαλο και μοσχοκάρυδο.


 

Εκτέλεση:
• Βράζουμε νερό και ζεματάμε το κρεμμύδι μαζί με το σέλινο.
• Tα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα όπου έχουμε βάλει νερό και ελαιόλαδο ( 1 κ. σ./ μερίδα).
• Ρίχνουμε τις πατάτες, την πιπεριά, το καρότο, τα μπαχαρικά, το μαϊντανό και την ντομάτα και περιμένουμε να βράσει.

ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ Ανά μερίδα (2 φλ.)
Ενέργεια (Kcal):  312 Kcal
Πρωτεΐνες (g):  4,5 g
Υδατάνθρακες (g):  44 g
Λίπη (g):  14,5
Φυτικές ίνες (g):  6,1 g
B12 (mg):  0 mg
B6 (mg):  0,7 mg
C (mg):  33,5 mg
A (RE):  1290 mg
E (mg):  2,4 mg
Ca (mg):  60,7 mg
Fe (mg):  1,4 mg
Mg (mg): 51,1 mg

www.s-n.gr
Συνταγή_Δημήτρης Πέτσιος, MS Διαιτολόγος-Διατροφολόγος