Οι λεπτομέρειες… που κάνουν την διαφορά.

1Κορίτσια μου, τώρα που γνωριστήκαμε λιγάκι παραπάνω και κατάλαβα πως σας αρέσει να κάνετε ποδήλατο μέσα στην πόλη, ήρθε η ώρα να σας πω τι μου συνέβη χθες και ίσως καταλάβετε πως ένιωσα. Χθες γυρνώντας από την δουλειά κουρασμένη και μπουχτισμένη απ’ όλη την ημέρα σταμάτησα στην βιτρίνα ενός συνοικιακού ποδηλατάδικου και κάρφωσα τα μάτια μου σε ένα μικρό κουδουνάκι.

Ηταν τόσο χαριτωμένο. Κοκκινο με χρυσό το μεταλλικό του κομμάτι και στο σημείο που τραβούσες είχε μία καρδιά. Εντάξει, λίγο γραφικό το περιγράφω αλλά ήταν η πιο αυθόρμητη αγορά που έκανα και πραγματικά μου ανανέωσε το ενδιαφέρον για το ποδήλατο μου και σκέφτομαι ήδη τι μπορεί να βάλω δίπλα του.

Τι θέλω ακριβώς να σας πω είναι πως κάτι που, ίσως, το θεωρείτε μικρής σημασίας ποιο κουδουνάκι να διαλέξετε ή ποια grips να βάλετε τελικά στο τιμόνι κατέληξα όμως πως κάνουν την διαφορά. Σκέψου πόσο πιο όμορφα θα ένιωθες αν όλα αυτά που είχες πάνω στο τιμόνι ή γύρω γύρω στο ποδήλατο σου τα χες διαλέξει με προσοχή και μεγάλη αγάπη. Σκέψου, όμως, πόσο εντύπωση σου είχε κάνει εκείνη η ωραία τσάντα στην σχάρα μιας κοπέλας που πέρναγε βιαστική ή το διαφορετικό καλάθι που είχε βάλει μια άλλη ποδηλάτισα για να διευκολυνθεί στις πρωινές δουλειές που έκανε.

Τα αξεσουάρ ενός ποδηλάτου είναι εξίσου σημαντικά τις περισσότερες φορές όσο το ποδήλατο μας. Συμβαίνει χάρην της γρηγοράδας και του ενθουσιασμού μας να πηγαίνουμε σε ενα πολυκατάστημα και να διαλέγουμε είτε τα πιο οικονομικά είτε εκείνα που προωθεί ο συγκεκριμένος καταστηματάρχης και φεύγουμε άρον άρον χωρίς στην πραγματικότητα να σκεφτούμε αν τελικά μας είναι ωραία αισθητικά είτε αν μας ταιριάζουν πρακτικά.
Δεν δίνουμε τον χρόνο να σκεφτούμε τι χρώματα μπορεί να μας άρεσαν καλύτερα, τι μέγεθος θα ηταν πιο πρακτικό ή ακόμα και το στυλ που θέλουμε εμεις οι ίδιες να έχουμε. Σαν αποτέλεσμα δεν μας εκφράζουν ή μας κουράζουν γρήγορα. Ειναι λοιπόν απαραίτητες οι προσωπικές μας πινελιές γιατί πραγματικά είναι αυτές που δίνουν χαρακτήρα σε ένα ποδήλατο.

Τι λέτε λοιπόν πριν αρχίσετε να εκφράζετε παράπονα για το παλιό και άσχημο ποδήλατό σας να σκεφτείτε πώς μπορείτε να το ανανεώσετε.