Μικρά αναδιπλούμενα ποδήλατα, η λύση για μετακίνηση

1Αν θέλετε να είστε σίγουροι ότι δε θα σας κλέψουν το ποδήλατο και η ευκολία και η αξιοπιστία του ποδηλάτου σας είναι σημαντική και είστε από εκείνες που χρησιμοποιούν το μετρό και τα άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς τακτικά, τότε ναι είναι η λύση. Θα έχετε πολλές επιλογές και μπορείτε να διαλέξετε με ακρίβεια αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις δικές σας ανάγκες και απαιτήσεις.

Βάρος
Εκ των πραγμάτων τα μικρά αναδιπλούμενα ποδήλατα είναι πιο ελαφριά από τα αντίστοιχα κανονικά. Ένα τυπικό μικρό αναδιπλούμενο των 400-450 ευρώ ζυγίζει περίπου 20% ελαφρύτερα από ένα κανονικό ποδήλατο αντίστοιχου κόστους. Στην περίπτωση μάλιστα που κάποιος σκοπεύει να επενδύσει κάτι παραπάνω (πχ. 600-900 ευρώ) τότε τα μικρά αναδιπλούμενα είναι σημαντικά πιο ελαφριά.

Άνεση
Εδώ τα συμβατικά ποδήλατα υπερέχουν γιατί η αλήθεια είναι ότι οι μεγάλες ρόδες των 26 ή 28 ιντσών και συνήθως τα πιο χοντρά λάστιχα, αλλά και ο μεγαλύτερος και συνάμα πιο εύκαμπτος σκελετός κάνουν τη μετακίνηση πιο άνετη. Αλλά η διαφορά δεν είναι σημαντική και κερδίζεις σε άλλους τομείς. Όπως το να το διπλώνεις και να χωράει παντού.

Τιμή
Γενικά, τα μικρά αναδιπλούμενα ποδήλατα είναι λίγο πιο ακριβά από τα συμβατικά. Το κόστος αγοράς είναι μεγαλύτερο, αλλά επίσης και το κόστος συντήρησης, αναβάθμισης και μερικές φορές του εξοπλισμού. Πάντως, η διαφορά σε γενικές γραμμές δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτή που θα κρίνει την επιλογή γιατί είναι μικρή.

Αξιοπιστία
Μερικά από τα εξαρτήματα στα αναδιπλούμενα ποδήλατα είναι κατά κάποιον τρόπο μοναδικά και δυσεύρετα. Μπορεί να είναι κατασκευασμένα ειδικά για το συγκεκριμένο μοντέλο ή εταιρία. Επίσης, η ευκολία επισκευής ή ακόμα και αλλαγής μερικών εξαρτημάτων δεν ίδια με αυτή των συμβατικών ποδηλάτων. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που θα πρέπει να είστε προετοιμασμένες να επενδύσετε «κάτι παραπάνω» για το κουκλί σας.

Ταχύτητα
Εδώ, η πλάστιγγα είναι καθαρά υπέρ του μικρού αναδιπλούμενο ποδήλατου σε σχέση με το συμβατικό. Το αναδιπλούμενο, σε συνθήκες πόλης, κάνει καλύτερους χρόνους γιατί είναι ελαφρύτερο και πιο ευέλικτο στην κίνηση.

Φορητότητα
Το σημαντικό πλεονέκτημα ενός μικρού αναδιπλούμενου ποδηλάτου είναι η φορητότητά του. Αυτό το πλεονέκτημα μπορεί να μη φαίνεται αρκετά σημαντικό μερικές φορές, αλλά είναι ο κύριος λόγος για να αποκτήσει κάποιος ένα μικρό αναδιπλούμενο αφού μπορεί κάποιος να το βάλει μέσα στο μετρό που το συμβατικό ποδήλατο «τρώει» ακόμα πόρτα.

Πιθανότητα να κλαπεί
Όσοι έχουν υποφέρει από την κλοπή ενός ποδηλάτου, και δεν είναι λίγοι, γνωρίζουν πόσο ενοχλητικό είναι αυτό. Το πλεονέκτημα του μικρού αναδιπλούμενου να γίνεται ένα μικρό μπογαλάκι και να μεταφέρεται σαν μία τσάντα όπου πάμε το κάνει σχεδόν αδύνατο να κλαπεί. Το μικρό αναδιπλούμενο μπορεί να μπει μέσα ή ακόμα και κάτω από το γραφείο και να γίνει άτρωτο στους ληστές. Αυτή η δυνατότητα το κάνει μοναδικό.