Μια ποδηλάτισσα στο… Λονδίνο!

aliinaΤο skirt ride έχει τους ανθρώπους του παντού και φυσικά και… στο Λονδίνο.
Ρωτήσαμε, μιλήσαμε και σας μεταφέρουμε τη γνώμη της δικής μας συνεργάτιδας, της Αλίνας και «skirt ride girl» για το πώς είναι να κάνεις ποδήλατο σε μια από τις μεγαλύτερες πρωτεύουσες του κόσμου

1. Πώς  προέκυψε το Λονδίνο;
Στο Λονδίνο ήρθα αρχικά για να κάνω το μεταπτυχιακό μου, αλλά μου άρεσε πάρα πολύ και αποφάσισα να μείνω να δουλέψω.

2. Τι κάνεις εκεί και πώς είναι η καθημερινότητά σου;
Η καθημερινότητα στο Λονδίνο στηρίζεται κυρίως στη δουλειά και στις μέρες εκείνες τις ηλιόλουστες, που είναι λίγο σπάνιες βέβαια, όταν παίρνω το ποδήλατό μου και χάνομαι για ώρες. Ακόμη και κάποιες Κυριακές, που δεν έχει ήλιο, μου αρέσει να τις περνάω με το ποδήλατό μου στο Hyde Park.

3. Το ποδήλατο πώς μπήκε στη ζωή σου;
Το Λονδίνο είναι μια πόλη που σε εμπνέει να κάνεις ποδήλατο. Πολλοί το χρησιμοποιούν πλέον ως μέσο μεταφοράς και έτσι αισθάνεσαι ότι “ανήκεις” σε μια ομάδα. Επίσης, είναι σίγουρα ο καλύτερος τρόπος για να αποφεύγεις την απίστευτη κίνηση του κέντρου αλλά και ο εξυπνότερος για να εκμεταλλευτείς τον χρόνο αυτό για να γυμναστείς.

4. Πόσο συχνά το χρησιμοποιείς;
Συνήθως τα Σαββατοκύριακα αλλά και συχνά τις καθημερινές, ειδικά όταν δεν βρέχει ή δεν έχει τόσο κρύο.

5. Τι απολαμβάνεις περισσότερο;
Την αγαπημένη διαδρομή που κάνω διασχίζοντας το Hyde Park. Φυσικά πολύ καλύτερο από το να είσαι κλεισμένος στο tube. Αναπνέεις, παρατηρείς, γνωρίζεις, γεμίζεις εμπειρίες και ζωή!

6. Και τι σε ενοχλεί περισσότερο;
Ο κίνδυνος. Είναι πολλές φορές αρκετά επικίνδυνα στους κεντρικούς δρόμους. Πάνω από 3.000 άτομα το χρόνο τραυματίζονται με το ποδήλατο σε μεγάλους δρόμους – φυσικά αυτό έχει να κάνει και με τον μεγάλο αριθμό ποδηλατών στο Λονδίνο.
7. Φοράς κάτι ιδιαίτερο όταν κάνεις ποδήλατο;
Αυτό που δεν ξεχνάω ποτέ είναι το αδιάβροχο, ποδηλατικό μου μπουφάν, ώστε να είμαι πάντα ορατή το βράδυ αλλά και προετοιμασμένη για τις απρόβλεπτες βροχές του Λονδίνου. Επίσης δεν ξεχνάω ποτέ τα “cycling love pink” κολάν μου!
8. Πόσα χιλιόμετρα κάνεις συνήθως στις διαδρομές σου;
Από το σπίτι στη δουλειά είναι 6 μίλια περίπου. Άρα τόσο περίπου είναι η βασική μου διαδρομή. Στις βόλτες, μπορεί να είναι λίγο παραπάνω, ανάλογα με τη διάθεση. Πάντως, το επιλέγω κυρίως για τις κοντινές αποστάσεις.
9. Πώς είναι η κατάσταση για τους ποδηλάτες στο Λονδίνο;
Όπως είπα και πριν, στους μεγάλους, κεντρικούς δρόμους, η κατάσταση δεν είναι τόσο… φιλόξενη για τους ποδηλάτες, κυρίως λόγω των υψηλών ταχυτήτων που αναπτύσσουν τα αυτοκίνητα. Υπάρχουν όμως και αρκετοί ποδηλατόδρομοι, καλή σήμανση και συνολικά η πολιτεία το προστατεύει και το προωθεί.
10. Έχει κάνει καλή δουλειά ο Boris πιστεύεις;
Προσωπικά, δεν είναι και από τις πιο… συμπαθητικές μου φυσιογνωμίες, αλλά είναι αλήθεια πως το Δεκέμβριο ανακοίνωσε πως θα κάνει τα πάντα για να συνεχίσει το «cycling revolution», μετατρέποντας το Λονδίνο σε πόλη όπως το Άμστερνταμ και την Κοπεγχάγη. Μάλιστα δεσμεύτηκε να κάνει 33 κεντρικούς δρόμους πιο ασφαλείς για τους ποδηλάτες. Άρα, από αυτή την σκοπιά, μάλλον καλά τα καταφέρνει…