Μια «διαφορετική» βόλτα στο κέντρο της Αθήνας

964398_510398222360360_1941063680_o.jpgΕκτός όμως από την αγωνιστική ποδηλασία και τα υπερποδήλατα, υπάρχει και η καθημερινή ποδηλασία και το ποδήλατο ως μετακίνηση, χαρά και αναψυχή. Η διοργάνωση του πρώτου Athens Skirt Ride ήταν για μας μια τέτοια εκδήλωση.

Προσκαλέσαμε κυρίες όλων των ηλικιών και επιπέδων (στην ποδηλασία αναφερόμαστε) να φορέσουν τα όμορφα ρούχα τους, τις γόβες τους, τα φορέματά τους και να μας ακολουθήσουν σε μια «διαφορετική» βόλτα στο κέντρο της Αθήνας.
Η ανταπόκριση ήταν όσο θετική περιμέναμε! Πάνω από 300 κυρίες συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακής στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων και έδωσαν το παρόν σε μια βόλτα έξι περίπου χιλιομέτρων στο ιστορικό κέντρο της πόλης.
Έπρεπε να δείτε τις εκφράσεις και τα χαμόγελα όσων βρέθηκαν εκείνη την ημέρα στο κέντρο. Από τους μετανάστες στην πλατεία Κουμουνδούρου ως τους τουρίστες στην Ακρόπολη αλλά και τους περαστικούς που έκαναν την Κυριακάτικη βόλτα τους, όλοι έβγαζαν τα κινητά ή τις φωτογραφικές μηχανές τους, φωτογράφιζαν, χαμογελούσαν και χειροκροτούσαν έκπληκτοι.
Τελικά αυτό που χρειαζόμαστε για να ομορφύνουμε την καθημερινότητά μας μπορεί να είναι απλώς λίγη φαντασία παραπάνω, διάθεση να χρωματίσουμε τη γκρίζα πόλη, να χαμογελάσουμε και να «παίξουμε».

Το Athens Skirt Ride θέλουμε να είναι η αρχή μόνο από μια σειρά δράσεων που – όπως και το Athens Bike Festival – θα έχουν ως στόχο να φέρουν το ποδήλατο στον απλό χρήστη, να το κάνουν κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Και αν αυτό δεν το κάνει ένα περιοδικό  που γνωρίζει καλά και κυρίως αγαπά το ποδήλατο, ποιός θα το κάνει;
Ήταν πάντως χαρακτηριστικό το σχόλιο που έκανε ένας φίλος: «Θα βλέπουν τώρα οι τουρίστες ωραίες κοπέλες, κοντές φουστίτσες, χαμόγελα και θα γυρίσουν πίσω στη Γερμανία και θα πουν: αυτοί καλά περνάνε… δεν τους στριμώχνουμε λίγο ακόμη…»