Μην κλέψετε το ποδήλατό μου!

Συμβουλές από τον ειδικό για κλειδαριές ασφαλείας

ο Axel Rosler, της εταιρείας Abus, μας εξηγεί πώς μπορούμε να προστατεύσουμε όσο καλύτερα μπορούμε το ποδήλατό μας, από τους απλούς κλέφτες και φυσικά από τους επαγγελματίες.

Πηγή: www.welovecycling.com

Περίπου το 95% των κλεφτών των ποδηλάτων χρησιμοποιούν κόφτες. Μπορούν να τους κρύψουν είτε μέσα στο μπουφάν τους είτε μέσα στην τσάντα τους.

Στην ουσία αυτοί είναι καιροσκόποι δεν είναι κανονικοί κλέφτες και προσπαθούν να αρπάξουν ό,τι μπορούν. Ενάντια αυτού του είδους των εργαλείων, οι περισσότερες κλειδαριές είναι ασφαλείς. Ο κίνδυνος είναι όταν χρησιμοποιούνται κλειδαριές που έχουν απλά ένα καλώδιο και μπορούν να το κόψουν οι κόφτες. Εκεί μεγαλώνει ο κίνδυνος να κλαπεί το ποδήλατο σε ένα περιβάλλον που υπάρχει κόσμος ή ακόμα μπορεί να ήμαστε και εμείς οι ίδιοι εκει… Να κλειδώνετε το ποδήλατο πάντα μαζί με κάτι στέρεο στο δρόμο.

Υπάρχει βέβαια και το 5%, που είναι οι επαγγελματίες κλέφτες και συνήθως είναι πάνω από ένας και έχουν και βανάκι μαζί τους. Αυτοί χρησιμοποιούν επαγγελματικά εργαλεία ακόμα και εργαλεία με ρεύμα. Βέβαια, αυτά δεν είναι ούτε ευκολα στη μεταφορά τους και κάνουν και πολύ θόρυβο και μερικές φορές πετάνε και σπίθες. Αυτός ο τρόπος κλεψίματος είναι εμφανής και περίεργος. Να τοποθετείται πάντα την κλειδαριά σας όσο πιο ψηλά μπορείτε στο ποδήλατό σας έτσι ώστε να είναι εμφανής. Οι καλύτερες κλειδαριές που μπορείτε να χρησιμοποιείται είναι είτε U-Shacle κλειδαριές ή αναδιπλώμενες κλειδαριές με ατσάλι. Οι U-Shackle κλειδαριές πρέπει να κλειδώνουν και από τις δύο πλευρές έτσι ώστε να ασφλαλίζετε καλύτερα το ποδήλατό σας. Οι αναδιπλούμενες κλειδαριές, εξαιτίας της κατασκευής τους, είναι πολύ δύσκολο να τις κόψουν κόφτες. Άρα λοιπόν με τον συνδυασμό και των δύο είναι ο καλύτερος τρόπος για να ασφαλίζετε το ποδήλατό σας. Επίσης, οι αναδιπλούμενες κλειδαριές είναι πολύ εύκολες στη μεταφορά αφού παραμένουν πάνω στο ποδήλατο. Κλειδώστε το ποδήλατό σας δίπλα σε ένα άλλο, λιγότερο προστατευμένο. Ξαφνικά θα δείτε πως αυτό «λειτουργεί».