Μερικά ενοχλητικά σχόλια που λένε οι άντρες σε ένα ποδηλατικό γκρουπ

Οι περισσότεροι που πηγαίνουμε μαζί τους για ποδήλατο είναι υπέροχοι, αλλά μερικές φορές…

Είναι ωραίο να έχεις παρέα όταν κάνεις ποδήλατο, είτε οι ποδηλάτες είναι άντρες είτε είναι γυναίκες, είτε είναι πιο γρήγοροι, είτε είναι πιο αργοί, τα ποδηλατικά γκρουπ πάντα έχουν πιο ενδιαφέρον.

Αν και πολλοί από τους φίλους μας άντρες όταν βγαίνουμε για ποδήλατο ναι μεν είναι ευχάριστοι αλλά υπάρχουν φορές που γίνονται επιρρεπείς και κάνουν κάποια σχόλια που είναι εντελώς λάθος.

Για παράδειγμα…

Έχω την άδεια για να βγω σήμερα
Αυτή η φράση είναι τόσο ενοχλητική και μεγάλη αγένεια! Ακούγεται λες και η σύντροφός σας, σας ελέγχει και σας καταπιέζει για το πότε θα πάτε για ποδήλατο και ότι στην ουσία εκείνη αντιπαθεί το άθλημα που τόσο εσείς αγαπάτε. Απλά σταματήστε το!

Δεν της είπα ποτέ πόσο κοστίζει
Δηλαδή εσείς πήγατε στη σύντροφό σας με το καινούργιο σας ποδήλατο, αγοράζοντας το ίδιο ακριβώς χρώμα με το προηγούμενο και αν αλλάξατε μάρκα, βάλατε μία ταινία πάνω στο νέο μοντέλο. Μάλιστα… Αυτό δεν είναι καθόλου αστείο. Αυτό που εμείς θα τη συμβουλεύαμε να κάνει είναι αν της αρέσει και εκείνης να πάει να πάρει ένα νέο ποδήλατο! Τότε όλοι θα είναι χαρούμενοι! Και τέρμα τα ψέματα!

Δεν της αρέσει να ξυρίζω τα πόδια μου. Το σιχαίνεται.
Ειλικρινά ποιες είναι αυτές οι γυναίκες που έχουν τόσο μεγάλη επιρροή πάνω σας και σας ελέγχουν τόσο πολύ; Αν θέλετε να ξυρίσετε τα πόδια σας απλά κάντέ το! Ποιος νομίζετε ότι δίνει τόση σημασία;

Είναι απαγορευτικό, οποιοδήποτε σχόλιο ακουστεί, όταν κάποιος ποδηλατεί πίσω από εσάς!
Το σχόλιο: «η σέλα είναι τόσο τυχερή» νομίζουμε ότι είναι το χειρότερο που μπορούμε να ακούσουμε. Η καλύτερη απάντηση; «πέρασέ με σε παρακαλώ, αν φυσικά τα καταφέρεις…»

Όταν πηγαίνετε μεγάλη ποδηλατική προπόνηση και χρειάζεται να «ανακουφιστείτε»
Δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει να έχετε κάνει ποδήλατο περίπου 10 χιλιόμετρα και να ψάχνετε να βρείτε σε όλη τη διαδρομή έναν αξιοπρεπή μεγάλο θάμνο για να κρυφτείτε από πίσω. Και όταν τον βρείτε πρέπει να το ανακοινώσετε σε όλους και να κάνετε στριπτιζ πίσω από αυτόν.

Μμμ, ουφ. Κανένα σχόλιο.
Αυτή η περίεργη σιωπή όταν έχετε την τόλμη να πάτε λίγο πιο γρήγορα στην ανάβαση. Λυπάστε; όχι δεν λυπάστε.

«Αυτό το τμήμα του μονοπατιού είναι πολύ τεχνικό. Καλύτερα να πας τον γύρο»
Και πάλι δεν σκοπεύουμε να γίνουμε οι συγκεκριμένες κοπελίτσες που εσείς πιστεύετε…

«Είναι επειδή είσαι πιο ελαφριά»
Αυτή η έκφραση την ακούμε όταν μία ποδηλάτισσα έχει καταφέρει να ανέβει πιο γρήγορα ένα ανηφορικό κομμάτι, μόνο και μόνο επειδή είναι πιο ελαφριά από τους ποδηλάτες της παρέας. Λοιπόν εδώ ουσιαστικά υπάρχουν δύο αιτίες η δύναμη και το βάρος. Άρα, αυτός που ζυγίζει πιο λίγα κιλά και έχει μεγαλύτερη δύναμη, απλά κερδίζει.

Η σωστή θέση καθίσματος πάνω στο ποδήλατο
Όλοι αντιμετωπίζουμε προβλήματα με τη σωστή θέση αλλά να προσποιείστε ότι δε συμβαίνει τίποτα ενώ νιώθετε άβολα, δεν είναι σωστό. Πηγαίνετε κάνετε ένα bike fitting και όλα λύθηκαν!