Μακιγιάζ και ποδήλατο πάνε μαζί;

Liz-HatchΑπό την Αγγελική Θωμά

Πώς να δείχνω περιποιημένη πάνω στο ποδήλατο;
Για τις γυναίκες ποδηλάτισσες η περιποίηση του προσώπου και το μακιγιάζ αποτελούν πρόκληση.

Να βάλουν λίγη μάσκαρα πριν βγουν για προπόνηση ή καλύτερα όχι;
Η απάντηση είναι απλή: Κάντε ό,τι θέλετε! Να είστε ο εαυτός σας πάνω από όλα! Ωστόσο, αν θέλετε τελικά να είστε πάντα περιποιημένη, μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές.
Γιατί δηλαδή στη δουλειά σας να πηγαίνετε μακιγιαρισμένη; Κι αν προκύψει και μια βολτίτσα μετά την προπόνηση; Ή, ακόμη πιο σημαντικό, αν τρέξετε σε κάποιον αγώνα και ανεβείτε στο βάθρο; Δε γίνεται, γυναίκες είμαστε και θέλουμε να είμαστε περιποιημένες, είτε κάνουμε ποδήλατο είτε όχι.

  • Σωστή φροντίδα του δέρματος

Και τα καλύτερα προϊόντα μακιγιάζ να βάλεις, αν το δέρμα σου είναι χάλια δε γίνεται τίποτα. Το σημαντικό εδώ είναι να έχεις ένα καλά ενυδατωμένο πρόσωπο για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες που θα το εκθέσεις (ήλιος, αέρας, βροχή, καυσαέριο, κλπ.). Προτίμησε φυτικά, καλής ποιότητας προϊόντα για την βασική περιποίηση: τζελ καθαρισμού ή λοσιόν, κρέμα ματιών κι ενυδατική.

  • Αντιηλιακό

Πολύ σημαντικό για το πρόσωπο, ειδικά για τη χώρα μας. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο ήλιος προκαλεί πρόωρη γήρανση, αλλά η σωστή προστασία σε συνδυασμό με μια καλή αγωγή καθαρισμού και ενυδάτωσης μπορούν να βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό. Για να μην έχετε μια παχιά, λευκή πάστα στο πρόσωπο, προτιμήστε μια αντιηλιακή λοσιόν. Επίσης, μπορείτε να βρείτε αντιηλιακά προσώπου ειδικά για αθλητικές δραστηριότητες που κρατούν αρκετές ώρες.

  • Κρέμα ΒΒ

Κι ερχόμαστε στο μέικ-απ και την πούδρα… Είτε βάζεις πολύ, είτε λίγο, είναι τα πρώτα που φεύγουν με τον ιδρώτα κι επιπλέον, σου χρωματίζουν και τα ρούχα! Αντί λοιπόν να χρησιμοποιείτε ένα από αυτά, μπορείτε να βάζετε μια κρέμα ΒΒ η οποία τα προσφέρει όλα: ενυδάτωση, αντιηλιακή προστασία (συνήθως με δείκτη 30) και ελαφριά κάλυψη μιας και περιέχουν χρώμα.

  • Μάσκαρα

Σχεδόν κάθε ποδηλάτισσα που χρησιμοποιεί μακιγιάζ όταν βγαίνει με το ποδήλατο βάζει μάσκαρα. Είναι ό,τι πιο απλό και κάνει τη διαφορά στο βλέμμα και στο πρόσωπο χωρίς να φαίνεται υπερβολικό. Επειδή όμως υπάρχει και ο ιδρώτας, καλό είναι να χρησιμοποιείτε μια αδιάβροχη μάσκαρα. Επιπλέον, κάτι που πρέπει να προσέξετε είναι να μην τρίβονται οι βλεφαρίδες στα γυαλιά ηλίου σας γιατί, πέρα από ενοχλητικό, μπορεί να αρχίσουν να ξεβάφουν αν έχει πολλή ζέστη ή υγρασία.

  • Φωτίστε τα μάτια

Χρησιμοποιήστε ένα ασημί eyeliner για να τονίσετε τις εσωτερικές γωνίες του ματιού. Είναι ένα καλό τέχνασμα που δίνει λάμψη στα μάτια και φωτίζει το βλέμμα σας. Αν δεν έχετε ασημί eyeliner μπορείτε να έχετε το ίδιο αποτέλεσμα με μία ασημί ή άλλη ανοιχτόχρωμη σκιά. Ταμπονάρετε τη σκιά στις γωνίες του ματιού και είστε έτοιμες!

  • Lip Gloss

Το lip gloss δε δίνει μόνο ομορφιά και λάμψη στα χείλη, προσφέρει επίσης και την πολύ απαραίτητη ενυδάτωση. Όσο και καλά ενυδατωμένες να είστε, μετά από λίγα λεπτά στο ποδήλατο τα χείλη σας ξεραίνονται κι έχετε την αίσθηση ότι θέλετε να πιείτε όλο τον …Βόσπορο! Με το lip gloss παραμένετε καλά ενυδατωμένες και επιπλέον, προστατεύετε τα χείλη σας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου αν περιέχει δείκτη αντιηλιακής προστασίας.

  • Βαμμένα νύχια

Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό! Ίσως το πιο σημαντικό και σταθερό από όλα: το μακιγιάζ μπορεί να χαλάσει, αλλά το βερνίκι νυχιών μπορεί να αντέξει στις περισσότερες ποδηλατικές κακουχίες και να δώσει και λίγο χρώμα στη ζωή σας, ειδικά αν έχετε την τάση να φοράτε σκούρα χρώματα.