Μία μαμά πηγαίνει και τα έξι της παιδιά στο σχολείο με το ποδήλατο!

Μία αμερικανίδα μητέρα, η Emily Finch, 34 ετών, αποφάσισε να αφήσει στην άκρη τα κλειδιά του αυτοκινήτου της.

Πηγαίνει τα παιδιά στο σχολείο, στο σύνολο 6, με το ποδήλατο έχοντας βάλει μπροστά ένα μεγάλο καλάθι, ένα παιδικό κάθισμα ποδηλάτου πάνω στο ποδήλατο και από πίσω ένα ποδήλατο.

Η Emily ποδηλατεί κάθε μέρα 20 μίλια μέσα στην πόλη με τα τέσσερα παιδιά της μπροστά στο καλάθι, το μικρό της, στο καθισματάκι και το πιο μεγάλο πίσω στο ποδήλατο. Πρέπει να βάζει δύναμη στο πετάλι, γιατί πολλές φορές έχει μαζί της και τα ψώνια που έχει ήδη κάνει. Για να τα βγάλει πέρα, σηκώνεται από τη σέλα, κρατάει το τιμόνι και κάνει ορθοπέταλο με ένα σταθερό ρυθμό σε όλη την πόλη.

Τα Σαββατοκύριακα τα χρησιμοποιεί για να γυμνάζεται έτσι ώστε να τα καταφέρνει με τόσο βάρος τις καθημερινές.

Το μοντέλο του ποδηλάτου της στηρίζεται πάνω στα παραδοσιακά ολλανδικά cargo ποδήλατα, τα οποία έχουν έξτρα τροχούς και καλάθι από τα απλά ποδήλατα.

Η Emily εξηγεί ότι σκέφτηκε την ιδέα όταν άρχισε να παρατηρεί τη ζωή της, ζούσε μέσα σε ένα τεράστιο σπίτι και είχε ένα αυτοκίνητο που χωρούσε εννιά άτομα. Τότε σκεφτόταν ότι δεν χρειαζόταν ούτε να περπατήσει ούτε να ποδηλατήσει μέχρι να φτάσει στην πόλη.

Το 2009 η Emily ξεκίνησε το ψάξιμο του οικογενειακού ποδηλάτου και ανακάλυψε ότι αυτό θα ήταν η λύση της. «Όταν είδα αυτό το ποδήλατο, ήταν η στιγμή που είπα αυτό είναι, αυτό θα αλλάξει τη ζωή μου».

Η Emily το παράγγειλε από ένα ποδηλατικό κατάστημα το ίδιο το βράδυ. Πολλοί ήταν αυτοί που παραξενεύονταν όταν την έβλεπαν να το οδηγεί ή όταν σκεφτόταν να το αγοράσει. Στην αρχή την πείραζε αλλά μετά ήταν πολύ χαρούμενη που το αγόρασε.

Όταν άρχισε να ποδηλατεί την κούραζε πάρα πολύ και νόμιζε ότι δεν θα κατάφερνε να συνεχίσει. «Ήταν πραγματικά πολύ κουραστικό. Αλλά όσο συνέχιζα να ποδηλατώ τόσο πιο πολύ το συνήθιζα και τώρα εγώ και το ποδήλατό μου είμαστε ένα.»

Η Emily από τότε που απέκτησε το ποδήλατό της δεν έχει ξαναμπεί σε αυτοκίνητο και τα παιδιά της έχουν ξεχάσει πώς είναι να πηγαίνεις κάπου με το αυτοκίνητο. Φυσικά υπάρχει κάτι που το ποδήλατο μειονεκτεί απέναντι στο αυτοκίνητο. Τα αυτοκίνητα  είναι κλειστά με μεγάλα παράθυρα που κλείνουν και αυτά και επίσης μπορείς να βάλεις και μουσική. Όταν λοιπόν κάποιο από τα παιδιά δεν έχει και πολύ καλή συμπεριφορά ή έρχεσαι σε αντιπαράθεση μαζί τους, κλείνεις τα παράθυρα, βάζεις μουσική και οι εκρήξεις τους δε σε φέρνουν ποτέ σε δύσκολη θέση… Ενώ με το ποδήλατο, αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να αποφύγεις. 

Πηγή: dailymail