Καλά νέα για τις ποδηλάτισσες!

Η ποδηλασία δεν επηρεάζει αρνητικά τη σεξουαλική σας ζωή

Σύμφωνα πάντα με μία καινούργια μελέτη, οι γυναίκες ποδηλάτισσες δεν χρειάζεται πια να ανησυχούν για τη σεξουαλική τους ή την ουρολογική τους λειτουργία. Απλά πρέπει να προσέχουν και να φροντίζουν καλά την ευαίσθητη περιοχή τους.

Δύο μήνες μετά από τη νέα μελέτη που βγήκε για τους άνδρες ποδηλάτες και τους διαβεβαίωσαν, αντίθετα με δεκαετίες παραπληροφόρησης, ότι η ποδηλασία δεν σκοτώνει τη γονιμότητά τους, τώρα έρχεται η σειρά των γυναικών που μπορούν να καλωσορίσουν και τα δικά τους ευχάριστα νέα. Η νέα μελέτη αναφέρει ότι η ποδηλασία δεν έχει καμία αρνητική επίδραση στη σεξουαλική και ουροποιητική λειτουργία ακόμα και των πιο ενεργών γυναικών στην ποδηλασία. Αξίζει να προσθέσουμε, ότι οι γυναίκες που κάνουν ποδήλατο παρουσιάσαν καλύτερη σεξουαλική λειτουργία από τις γυναίκες που δεν ασχολούνται καθόλου με το ποδήλατο.

Η μελέτη παρουσιάστηκε από τους ερευνητές που πανεπιστημίου του Σαν Φρανσίσκο, οι οποίοι έκαναν έρευνα σε περισσότερες από 3.100 γυναίκες σχετικά με τη σεξουαλική και ουρολογική τους υγεία. Οι συμμετέχοντες ήταν από διάφορους συλλόγους ποδηλατικούς, κολυμβητικούς και οι ποδηλάτισσες χωρίστηκαν και σε μία ακόμα κατηγορία, στις αναβάτριες υψηλής έντασης και τις αναβάτριες χαμηλής.

Αποδείχτηκε, ότι οι γυναίκες που κάνουν πιο συχνά ποδήλατο έχουν καλύτερα αποτελέσματα στο κρεβάτι. «Διαπιστώσαμε ότι όσο πιο πολύ ποδήλατο κάνει μία γυναίκα τόσο πιο καλή σεξουαλική ζωή έχει σύμφωνα με το επικυρωμένο ερωτηματολόγιο που συμπλήρωσαν.» Δήλωσε με ανακοίνωσή του ο ερευνητής Thomas W. Gaither φοιτητής ιατρικής UCSF.

Είναι πια νέα δεδομένα αφού το 2006 μία μικρή μελέτη του Yale ανέφερε ότι οι γυναίκες που κάνουν πολύ ποδήλατο έχουν μειωμένη αίσθηση των γεννητικών οργάνων σε σύγκριση με τους δρομείς, κάτι που φάνηκε ότι είναι επικίνδυνο για τη σεξουαλική υγεία της γυναίκας, παρόλο που και οι 70 συμμετέχοντες στη μελέτη ανέφεραν ότι είχαν φυσιολογική και υγιή σεξουαλική λειτουργία.

Τώρα όμως που η έρευνα έγινε με μαρτυρίες «από το κρεβάτι τους», η καθεμιά  αναφέρει τα δικά της συμπεράσματα. Παρόλο που δεν υπήρχαν στατιστικά σημαντικές διαφορές στα συμπτώματα των ουροφόρων οδών μεταξύ των ποδηλατών, των κολυμβητών και των δρομέων, οι γυναίκες ποδηλάτισσες τόσο οι πολύ ενεργές όσο και οι λιγότερο ανάφεραν μούδιασμα των γεννητικών οργάνων και πληγές από τη σέλα.

«Ένα από τα πιο καινοφανή ευρήματα της μελέτης είναι ότι όσο πιο πολύ ποδήλατο έκαναν τόσο πιο πολλές ήταν οι πληγές από τη σέλα καθώς και οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος» δήλωσε ο Gaither. Αυτά τα ευρήματα μπορεί να θεωρηθούν από μερικούς πρόβλημα, ωστόσο αν μπορούσαμε να βρούμε έναν τρόπο έτσι ώστε να αποτρέψουμε τις πληγές και τις λοιμώξεις από τη σέλα, πιστεύουμε ότι η ποδηλασία μπορεί να βελτιώσει τη σεξουαλική ζωή των γυναικών».

Δεν είναι περίεργο ότι υπάρχουν περισσότερα προβλήματα στους ποδηλάτες από ότι στους δρομείς αφού οι πρώτοι κάθονται σε σέλα ενώ οι δεύτεροι όχι. Ο καλύτερος τρόπος αποφυγής των προβλημάτων είναι η σωστή επιλογή της σέλας και η σωστή θέση οδήγησης, η οποία θα σας βοηθήσει στην αποφυγή της τριβής και της φθοράς που οδηγεί σε πληγές. Με τη μέθοδο του Bike fitting by Shimano μπορείτε να βρείτε την ακριβή σας θέση και να αποφύγετε τέτοια προβλήματα.

Οι άλλες πληγές μπορούν τουλάχιστον να ελαχιστοποιηθούν με τη σωστή υγιεινή. Πρέπει να λιπαίνετε την ευαίσθητη περιοχή σας συχνά (υπάρχουν ειδικές κρέμες στη αγορά που είναι κατάλληλες και με ισορροπία του PH.) Επίσης καλό θα ήταν όταν γυρνάτε από τη βόλτα σας ή την προπόνησή σας να αλλάζετε αμέσως ρούχα και να πλένεστε πολύ πολύ προσεχτικά.

Πηγή: Bιcycling.com