Κέικ χωρίς ζάχαρη με ασπράδια αυγού

keikΑπό τη Χαρά Σκουλαρίκη, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc.

Πέρα από τις μπάρες, ένα πολύ εύκολο και εν δυνάμει υγιεινό σνακ είναι τα κέικ. Πώς, όμως, μπορούμε να περιορίσουμε την υψηλή συγκέντρωση κορεσμένου λίπους και ζάχαρης;

Την παρακάτω συνταγή την έχει εμπνευστεί η …πεθερά (!) ενός φίλου τριαθλητή. Χρησιμοποιεί μπανάνα και μήλο αντί για ζάχαρη, ασπράδια αντί για ολόκληρο το αυγό και βρώμη αντί για αλεύρι.

Αρωματικό, θρεπτικό και άκρως απενεχοποιημένο, στις κατάλληλες μερίδες βεβαίως. 

Μία φέτα των 40g αποδίδει κατά προσέγγιση 150kcal, παρέχοντας τουλάχιστον 10g πρωτεΐνης.


Υλικά
·         2 αυγά
·         4 ασπράδια
·         1 ½ κούπα κουάκερ
·         2 μήλα
·         1 μπανάνα
·         1 κούπα καρύδια/αμύγδαλα
·         1 κουταλάκι μπέικιν
·         1 βανίλια

Εκτέλεση
1.    Βάζουμε στο μπλέντερ τα φρούτα ώστε να γίνουν κρέμα.
2.    Βάζουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα, τα καρύδια και τη βρώμη ώστε να γίνουν πούδρα.
3.    Τα ανακατεύουμε όλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
4.    Προσθέτω μια ακόμα μπανάνα χοντροκομμένη ώστε όταν τρως να γεύεσαι τα κομμάτια! Αντίστοιχα και ό,τι άλλο φρούτο της επιλογής μας.
5.    Προσθέτω σταφίδες, cranberries και σταγόνες μαύρης σοκολάτας.
6.    Ψήνουμε 50′ στους 200 βαθμούς και όλα τέλεια!

Πηγή MBike