Θέσεις στάθμευσης ποδηλάτου στην Αθήνα

1Από τον Σπύρο Παπαγεωργίου, εκδότη περιοδικού MBike

Θέσεις στάθμευσης ποδηλάτου σε επιλεγμένα σημεία του κέντρου της Αθήνας.
Μια κίνηση ουσίας, με στόχο τη διευκόλυνση όσων χρησιμοποιούν ποδήλατο στην Αθήνα.


Ο ΜΚΟ “Πόλεις για Ποδήλατο” με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας για τη Βιώσιμη Κινητικότητα και το Ποδήλατο, αναλαμβάνει να εγκαταστήσει θέσεις στάθμευσης ποδηλάτου, σε επιλεγμένα σημεία στο Δήμο της Αθήνας, στο πλαίσιο της προσπάθειας του Δήμου Αθηναίων να υποστηρίξει την ανάπτυξη της χρήσης του ποδηλάτου στην πόλη.

Η πρωτοβουλία αυτή, ξεκινά με την εγκατάσταση της πρώτης θέσης στάθμευσης έξι ποδηλάτων, στο χώρο του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Πλάκας, ύστερα από την εισήγηση του Διευθυντή του Σχολείου, κου Κοντογιάννη.

H παράδοση της πρώτης θέσης στάθμευσης για έξι ποδήλατα έγινε σήμερα, στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Πλάκας, στον Διευθυντή του σχολείου κ. Κοντογιάννη.

Την παράδοση, εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων, έκανε ο Αντιδήμαρχος κ. Αντώνης Καφετζόπουλος ενώ παρευρέθηκαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι κα Λενιώ Μυριβήλη και κ. Λευτέρης Παπαγιαννάκης. Την 1η κοινότητα του Δήμου Αθηναίων εκπροσώπησε ο κ. Δημήτρης Ευθυμίου, Πρόεδρος ΔΕΠ, ενώ τον οργανισμό “Πόλεις για ποδήλατο” στον οποίο ανήκει η πρωτοβουλία της δράσης, εκπροσώπησε ο κ. Σπύρος Παπαγεωργίου.

DSCF5972Ο Αντιδήμαρχος κος Αντώνης Καφετζόπουλος ο οποίος χειρίζεται τα θέματα Βιώσιμης Κινητικότητας και Ποδηλάτου, συνεργάζεται με τον ΜΚΟ “Πόλεις για Ποδήλατο” με στόχο τη διάδοση της χρήσης του ποδηλάτου στην πόλη και την προώθηση της δημιουργίας βασικών υποδομών, οι οποίες θα διευκολύνουν τους πολίτες στην επιλογή τους αυτή και υποστηρίζει ουσιαστικά τις παραπάνω ενέργειες.

Η δράση της εγκατάστασης θέσεων στάθμευσης ποδηλάτων σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου Αθηναίων κάτω από τον γενικό τίτλο “Ποδηλατοστάσια” θα συνεχιστεί και σε άλλα σημεία ενδιαφέροντος του Δήμου της Αθήνας.

Χορηγός της θέσης στάθμευσης για έξι ποδήλατα που παραδόθηκε στο Γυμνάσιο Πλάκας, ήταν η εταιρεία “Ποδήλατα Τσιρίκος”.

Η παραπάνω δράση τελεί υπό την αιγίδα της European Cyclists Federation ενώ το MBike είναι φυσικά υποστηρικτής της προσπάθειας αυτής.

POD