Η Transition Sports γιορτάζει την ημέρα της Γυναίκας

Και έχει την τιμητική της παντού στον κόσμο!

Θεσμοθετημένη από τον ΟΗΕ το 1977, η Παγκόσμια μέρα της γυναίκας συμβολίζει τον καρπό των μακροχρόνιων διαμαρτυριών των γυναικών της Ευρώπης και τη Αμερικής στις αρχές του 20ου αιώνα, που εύλογα απαιτούσαν ίσα δικαιώματα, καλύτερες εργασιακές συνθήκες και βέβαια το πολυπόθητο δικαίωμα ψήφου.

Πολλά και τεράστια βήματα έχουν γίνει από τότε για το θηλυκό γένος, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει ακόμα αρκετό έδαφος για να κερδηθεί στον τομέα των γυναικείων δικαιωμάτων. Οι ευθύνες, οι προκλήσεις και οι απαιτήσεις του τρόπου ζωής της σημερινής γυναίκας είναι πολλές και διάφορες, έτσι που το multi-task (η «Πολυδιεργασία» δηλαδή το να καταπιάνεται κανείς με πολλές και διαφορετικές ενασχολήσεις μαζί) να αποτελεί πλέον το κύριο χαρακτηριστικό του. Οικογένεια, μητρότητα, καριέρα, κοινωνική ζωή είναι μόνο μερικές από τις παραμέτρους στις οποίες η σύγχρονη γυναίκα καλείται να ανταποκρίνεται συνεχώς και οι οποίες επιβάλλουν προσαρμοστικότητα, διαρκή ροή ενέργειας, καθαρή κρίση και ενίοτε… γερό στομάχι και Η Χάριετ Μπίτσερ Στόου, συγγραφέας του περίφημου «η Καλύβα του Μπαρμπα Θωμά» και διάσημη υπέρμαχος της κατάργησης της δουλειάς και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αμερική του 18ου αιώνα, είχε κάποτε πει πως «οι Γυναίκες είναι οι πραγματικοί αρχιτέκτονες της κοινωνίας». Ένα απόφθεγμα που θα μπορούσε να αποτελεί και το «Σλόγκαν» της σημερινής μέρας και της τεράστιας σημασίας της για τις γυναίκες ολόκληρου του πλανήτη!

Η Transition Sports, θέλοντας να αναδείξει τη σημασία του αθλητισμού, και ειδικότερα των multisports, σαν ‘αντίδοτο’ στους έντονους, έως συχνά χαοτικούς, ρυθμούς της ζωής της μοντέρνας Ελληνίδας (και όχι μόνο βέβαια Ελληνίδας), φιλοδοξεί να αυξήσεί τον αριθμό των γυναικείων συμμετοχών στις δραστηριότητες αυτές, δίνοντας κίνητρο στις γυναίκες να ‘βγουν έξω’, να αθληθούν μέσα στη φύση – με όλα τα ευεργετικά οφέλη που αυτό συνεπάγεται, να αποβάλουν τις τοξίνες της καθημερινότητας και της αστικής ζωής μέσω της άθλησης, αλλά και να διευρύνουν την κοινωνικότητά τους γνωρίζοντας νέους ανθρώπους και βιώνοντας νέες εμπειρίες!

 Φέτος λοιπόν, προστέθηκε στις ομαδικές συμμετοχές μια νέα κατηγορία, στην οποία θα αγωνίζονται αμιγώς γυναικείες ομάδες στις αποστάσεις Sprint και Ολυμπιακή των Τριαθλητικών της events! Women Only! (Yπενθυμίζουμε πως το 2017 είχαν προστεθεί στα ομαδικά οι νέες κατηγορίες ‘εταιρικό’ και ‘οικογενειακό’, στα δε ατομικά η κατηγορία ‘rookie’-πρωτοαγωνιζόμενου.)

Περαιτέρω, θέλοντας να δημιουργηθεί ένα δυνατό female community, η Transition Sports προσκαλεί όσες φίλες ασχολούνται με το τρέξιμο να έρθουν την προσεχή Κυριακή 11 του Μάρτη στο Σχινιά, στις εγκαταστάσεις Moraitis Beach, σε ένα γυναικείο free event για όλα τα επίπεδα, όπου θα τρέξουν μαζί όσο θέλουν και με το ρυθμό που θέλουν, για να γιορτάσουν τη σημαντική αυτή μέρα, να γνωριστούν μεταξύ τους και μετά να διασκεδάσουν δίπλα στη θάλασσα! Φυσικά, από το event δεν θα μπορούσε να λείπει το Pharmacy295 με δώρα και εκπλήξεις!

Το αγωνιστικό ραντεβού για όλες τις γυναίκες είναι την Κυριακή 11 Μαρτίου και ώρα 3 στον Σχινιά!