Η Ολυμπιονίκης Jenny Rissveds και η Scott-Sram διακόπτουν από κοινού τη συνεργασία τους

Η Jenny Rissveds είναι μία αθλήτρια του ΜΤΒ με μεγάλο ταλέντο και αρκετές επιτυχίες

Πρόσφατα δήλωσε ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για την επιστροφή της και και για αυτό διακόπτει  τη συνεργασία της με την ομάδα της.

Η Jenny Rissveds είναι Ολυμπιονίκης στο ΜΤΒ καθώς και κάτοχος του Σουηδικού Πρωταθλήματος ΜΤΒ. Πρόσφατα ανακοίνωσε ότι για να επιστρέψει 100% και να είναι έτοιμη χρειάζεται περισσότερο χρόνο. Για αυτό και αναγκάστηκε να πάρει την απόφαση να διακόψει τη συνεργασία της με την Scott-Sram MTB Racing.

Η Jenny ποδηλατεί με Scott από τότε περίπου που ξεκίνησε το mountain bike και είναι μέλος της ομάδας από το 2014.

Είχε πολλές επιτυχίες κατά τη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, συμπεριλαμβανόμενων την επιτυχία της στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Ρίο το 2016, το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην κατηγορία U23 για το 2016 και το παγκόσμιο κύπελλο U23 για το 2015.

Την απόφασή της την έχει πάρει εδώ και λίγο καιρό και ενημέρωσε τον Thomas Frischkench, που είναι ο διευθυντής της Scott-Sram, ο οποίος αποδέχτηκε την επιθυμία της και την απελευθέρωσε από το συμβόλαιό της.

Μετά από τη νίκη της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, η Jenny Rissveds βρέθηκε σε μία καινούργια, προσωπική, για εκείνη κατάσταση. Πολλά πράγματα στην προσωπική της ζωή άλλαξαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Μερικά ήταν θετικά άλλα δυστυχώς ήταν αρνητικά. Δύο από τα πιο σημαντικά γεγονότα ήταν η ατυχής διαφωνίας της με την Σουηδική Ομοσπονδία ποδηλασίας και το άσχημο γεγονός ότι έχασε και τους δύο παππούδες της σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Επίσης αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με την πλάτη της και για αρκετό διάστημα κατά την αγωνιστική περίοδο του 2017  δεν μπορούσε να αγωνιστεί. Με το 2018 να ξεκινάει, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είναι καλύτερο να «πατήσει καλά» στα πόδια της πριν ξεκινήσει πάλι τους αγώνες, έτσι ώστε να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Η Jenny Rissveds δήλωσε: «Είμαι ευγνώμων για όλα αυτά τα χρόνια που συνεργάστηκα με τον Thomas και την Scott-Sram. Χωρίς τον Thomas και την ομάδα, δεν θα είχα καταφέρει τίποτα από όλα όσα έχω καταφέρει τα τελευταία χρόνια. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την Scott Sports για την υποστήριξή της και την πίστη τους σε μένα, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Θα ήθελα να παραμείνω μέρος της ομάδας, αλλά για να είσαι μέρος μίας μεγάλης ομάδας πρέπει να συνεισφέρεις και δυστυχώς δεν είμαι σε αυτή τη θέση αυτή την στιγμή. Δεν ήταν μία εύκολη απόφαση, αλλά είμαι πεπεισμένη ότι θα είναι καλύτερο για όλους, γιατί όταν επιστρέψω θα είμαι σε καλύτερη φάση και πιο δυνατή από ποτέ.»

Ο Thoma Frischknecht δήλωσε: «Όλη η αγωνιστική σκηνή του mountain bike και ιδιαίτερα η Scott-Sram είναι ιδιαίτερα λυπημένη με αυτό που συνέβη στην Jenny. Για να είναι υγιής και πάλι και να είναι ελεύθερη από οποιαδήποτε υποχρέωση έχει, όχι μόνο σέβομαι την απόφασή της, αλλά πιστεύω ότι είναι και ο καλύτερος τρόπος για να βρει η Jenny την προσωπική της ισορροπία. Αλήθεια πιστεύω ότι θα βρει κάποια στιγμή, και το ελπίζω κιόλας, τον τρόπο επιστροφής της και εμείς θα είμαστε εδώ για να την βοηθήσουμε στο ταξίδι της. Η πόρτα της ομάδας θα είναι πάντα ανοιχτή για εκείνη όποτε νιώσει έτοιμη και θελήσει να επιστρέψει.»

Το πιο σημαντικό είναι να είναι η Jenny καλά και υγιής και εμείς της ευχόμαστε τα καλύτερα και να επιστρέψει σύντομα.