Η ευγνωμοσύνη που εισέπραξαν οι Spin the wheel

Και ο απολογισμός σε αριθμούς, από το Μαλάουι

Κείμενο: Σοφία Καρφή

20 Ιουλίου 2017, 520 χιλιόμετρα διήνυσε η ομάδα με ποδήλατο ως σήμερα, 15 σχολεία όπου φοιτούν συνολικά 6300 παιδιά κατά μήκος της χώρας, εξοπλίστηκαν με γραφική ύλη και αθλητικό εξοπλισμό.

Αύριο θα μοιράσουμε μολύβια και τετράδια, γόμες, ξύστρες και χάρακες σε άλλα 200 παιδιά δημοτικού και ξυλομπογιές σε 2 νηπιαγωγεία όπου φοιτούν συνολικά 220 παιδιά.

Επιπλέον, θα ενισχύσουμε με καινούργια βιβλία τη βιβλιοθήκη ενός από τα σχολεία, με τη διαμεσολάβηση των συνεργατών μας στο Μαλάουι.

Σήμερα δίνουμε το λάπτοπ στο ίδρυμα ΜΤΕNDE, που σημαίνει ειρήνη.

Τη Δευτέρα δίνουμε γραφική ύλη στο ίδρυμα Mango Tree με στόχο την ενίσχυση 100 ορφανών καθώς και έναν ακόμα υπολογιστή.

Συνολικά λοιπόν πάνω από 6600 παιδιά ωφελούνται άμεσα, αποκτούν τη δυνατότητα να γράφουν σε τετράδιο με δικό τους μολύβι, να ζωγραφίζουν με χρώματα, να παίζουν με μπάλες και μπαλόνια καθώς προσφέρεται και η έμπνευση στους δασκάλους τους να δώσουν κάτι παραπάνω σ’ αυτά τα πλάσματα ελπίζοντας σε κάτι καλύτερο για τους ίδιους και τις επόμενες γενιές.

Μια αίσθηση πως δεν ζουν εντελώς ξεχασμένοι, μια αίσθηση πως ο κόσμος έχει καλούς ανθρώπους που με αγνότητα και αγάπη τους προσφέρουν δώρα και πήγαν ως εκεί γι’ αυτούς από τόσο μακριά.   

Όμως σ΄ αυτό το ταξίδι δεν δίνουμε μόνο. Παίρνουμε και μάλιστα πολλά.

 

 

 

 

 

Πέρα από τις μοναδικές εμπειρίες να ποδηλατεί κανείς για τόσες συνεχόμενες μέρες σε χωματόδρομους κατά μήκος του Μαλάουι, η ευγνωμοσύνη που λαμβάνει η οκταμελής ομάδα του Spin the wheel είναι άξια λόγου.

Θέατρο, τραγούδια, χορός, παιχνίδια και δώρα, πολλά δώρα, με χαμόγελα, αγάπη και μοναδικές αγκαλιές! Φυσικά το σκηνικό ήταν ίδιο σε όλα τα σχολεία. Μας περίμεναν με ανυπομονησία, είχαν γράψει ποιήματα ειδικά για μας και μας πρόσφεραν ό,τι είναι σημαντικό γι’ αυτούς.

Το δώρο μας από το σχολείο Rumphi Phoka Full Primary School: ένας ζωντανός κόκορας! Με αποκορύφωμα χτες σε ένα από τα πιο απομακρυσμένα σχολεία της χώρας όπου κανένας λευκός (αζούνγκου) ως σήμερα δεν έχει πατήσει το πόδι του, ο πρόεδρος της κοινότητας χάρισε το επίθετο του στην πρόεδρο της αποστολής και της οργάνωσης Spin the wheel Κάλλι Ρουμελιώτου, η οποία ακούει στο εξής και στο όνομα Κάλλι Νιαουσίσια! Την αναγνώρισε ως κόρη του και ως μέλος της οικογένειάς του.

Το ταξίδι πλησιάζει στο τέλος, ο απολογισμός περηφάνια και ικανοποίηση μας γεμίζει δύναμη να συνεχίσουμε. Χάρη σε εσάς και τις συνεισφορές σας όσο είμαστε ακόμα στην Αφρική, δεσμευτήκαμε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα παραλάβουν βιβλία για τη νεοσύστατη βιβλιοθήκη τους, με τη διαμεσολάβηση των συνεργατών μας.

Σας ευχαριστούμε που ακόμη στηρίζετε την προσπάθειά μας και να θυμάστε πως κάθε λιθαράκι που βάζουμε γίνεται σκάλα για ν’ ανέβουν πάνω τα παιδιά και να δουν τον κόσμο έξω από τα τείχη που τους έχουν χτίσει.