Επιτέλους ξεκούραση

Η αγωνιστική περίοδος έφτασε στο τέλος της λοιπόν

Ήρθε η ώρα για ξεκούραση, ανασυγκρότηση δυνάμεων και απολογισμού

 

 

Εάν έχουμε κάποιες αμφιβολίες για την απόδοσή μας, εάν το πρόγραμμα προπόνησης δε μας «βγήκε» ακριβώς ή εάν θεωρούμε ότι κάπου μπορούσαμε να τα έχουμε πάει καλύτερα από ότι τα πήγαμε, τώρα είναι η στιγμή να σκεφτούμε και ήρεμα να βρούμε κάποια λύση.

Εάν το ποδήλατο δε μας βόλευε απόλυτα ή εάν διαπιστώσαμε κάποιο πρόβλημα στο πεταλάρισμά μας μπορούμε άνετα και χαλαρά χωρίς το άγχος των αγώνων να διορθώσουμε τα λάθη μας.

Μια μικρή βόλτα σε στιλ προπόνησης μπορεί να μας δώσει λύση στο πρόβλημα που μας ταλαιπωρεί όλο το χρόνο, αφού δεν υπάρχει η πίεση της προπόνησης και δε θα πάθουμε τίποτα εάν σταματήσουμε μερικές φορές παραπάνω κατά τη διάρκεια της βόλτας μας.

Εφοδιασθείτε με διάφορα μικροεργαλεία γιατί τώρα είναι η στιγμή για πειραματισμούς και αλλαγές, έτσι ώστε όταν θα αρχίσουμε την προετοιμασία για την επόμενη αγωνιστική σεζόν να μην έχουμε καμία απολύτως αμφιβολία!

Οι τρεις εβδομάδες έως ένας μήνας ξεκούρασης είναι ό,τι χρειάζεται το σώμα και το μυαλό μας μετά από μια κουραστική σεζόν. Ξεκούραση δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν πρέπει να κινούμαστε καθόλου όλη την ημέρα. Μπορούμε και επιβάλλεται να κάνουμε κάποιες άλλες αθλητικές δραστηριότητες. Έτσι και το σώμα μας θα κρατήσουμε σε καλή φυσική κατάσταση και ψυχολογικά θα νιώσουμε καλύτερα, αφού θα σπάσουμε τη μονοτονία του ποδηλάτου.

Οποιαδήποτε μορφή σπορ μας ευχαριστεί είναι ευπρόσδεκτη. Η πεζοπορία με παρέα, λίγο τρέξιμο, ένας αγώνας βόλεϊ, μαζί με τους φίλους μας είναι δραστηριότητες που μας δίνουν κέφι και παράλληλα μας κρατούν σε καλή φυσική κατάσταση.

Μια καλή ιδέα είναι να δώσετε στον σύντροφό σας ένα ποδήλατο mtb και να οργανώνετε μαζί κάποιες βόλτες στο δάσος, ότι έχει απομείνει από αυτό. Έτσι, θα σταματήσει για λίγο να κάνει παράπονα «που μια Κυριακή έχουμε ελεύθερη να κάνουμε κάτι μαζί και εσύ έχεις προπόνηση»!

Από θέμα διατροφής μετά από μια σεζόν όλο στερήσεις μπορείτε να φάτε ό,τι σας έλειψε όλη τη χρονιά. Θα συνιστούσα να ελαττώσετε την ποσότητα των γευμάτων και τους υδατάνθρακες, μιας και είναι άχρηστοι αφού δεν υπάρχουν πια μεγάλες και εξαντλητικές προπονήσεις. Άλλωστε σίγουρα θα έχετε βαρεθεί τις μακαρονάδες και το ρύζι.

Εάν δείτε σε φωτογραφίες επαγγελματίες να κάνουν βουτιές σε κάποιες εξωτικές παραλίες με μαγιό αντί την ποδηλατική τους στολή, μην απορήσετε και αυτοί άνθρωποι είναι και ξεκουράζονται!